Gemeente Kalmthout sluit parkings Kalmthoutse Heide af

Vanaf vandaag, vrijdag 27 maart 2020, zijn alle parkings aan de Kalmthoutse Heide afgesloten. Op die manier wil de gemeente Kalmthout niet-essentiële verplaatsingen van recreanten ontmoedigen.

“We beseffen dat we in Kalmthout over een van de mooiste achtertuinen van Vlaanderen beschikken”, licht burgemeester Lukas Jacobs toe. “Normaal delen we die natuurpracht met plezier, maar de huidige omstandigheden laten dat helaas niet toe. Iedereen die de wagen neemt naar de Kalmthoutse Heide, begaat momenteel een overtreding. Het gaat namelijk om een niet-essentiële verplaatsing, wat op dit ogenblik bij wet verboden is. Helaas merken we dat de oproep om weg te blijven bij sommigen nog steeds niet goed gevolgd wordt. Daarom treden we strenger op: alle parkings worden afgesloten en ook de Politiezone Grens voert de controles op.”

“Lokale bezoekers kunnen wel blijven genieten van de prachtige natuur. Dat moedigen we zelfs aan, want blijven bewegen is belangrijk”, vult boswachter Jef De Winter aan. “Het eerste weekend was het echter over de koppen lopen, wat absoluut niet de bedoeling is. Op die manier wordt de social distance-regel haast onmogelijk toe te passen. We begrijpen dat het eerste lentezonnetje erg aanlokkelijk is, maar gezien de huidige omstandigheden zijn enkel mensen die er te voet of met de fiets geraken, nog toegelaten. Het is ook een brandgevaarlijke periode. Dus rook zeker niet tijdens een wandeling en ga niet te ver het gebied in. Sommige delen zijn ook afgesloten omdat het broedseizoen begonnen is.”

Intussen werden alle nadarhekken geplaatst door de gemeente. De eigenaars van de laatste auto’s en mobilhomes die er nog stonden, werd inmiddels gevraagd te vertrekken.

Info: info@kalmthout.be, 03 620 22 11

foto: Gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *