Brasschaatse DJ treedt op in Franse skioorden en op Hongaars zomerfestival


Het gaat hard voor DJ Mattic, aka Matthieu Caeymaex. Begin dit jaar deed de Brasschaatse DJ nog enkele Franse skioorden ontploffen en ook de plannen voor de zomer klinken veelbelovend. “Ik mag in juli draaien op Balaton Sound, een groot zomerfestival in Hongarije. Extra speciaal is dat ik ook mag optreden op de Balaton Sound Express, een feesttrein die vanuit België vertrekt naar dat festival”, vertelt DJ Mattic enthousiast.

Weinig slaap
“Momenteel combineer ik mijn DJ werk en het producen van eigen muziek met mijn studies Cross Media Management op KDG Antwerpen. Ik sloot 2019 af met 359 boekingen. Dat zorgt voor een goedgevulde agenda en weinig slaap”, lacht DJ Mattic. “Ik ben natuurlijk heel tevreden met alle kansen die ik krijg. In de zomer van 2017 stond ik voor het eerst op een podium op het Sunrise Festival. Daarna mocht ik onder meer op Suikerrock draaien en de Nacht van de Jeugdbeweging in Brugge, Hasselt en Antwerpen.”

Balaton Sound
Deze zomer kijk ik opnieuw erg uit naar Balaton Sound, één van de grootste festivals in Europa wat plaatsvindt aan het bekende Balatonmeer in Hongarije. Ik sta er op de affiche met wereldberoemde DJ’s als Martin Garrix, Dimitri Vegas en Like Mike of Steve Aoki. Het is fantastisch dat ik op de Belgian Stage, één van de randpodia van Balaton Sound, mag draaien, maar de organisatie heeft me ook geboekt voor de Balaton Sound Express en de Belgian Boat Party. Zo’n 1000 feestvierders vertrekken per trein vanuit Belgische stations richting Hongarije. Zowel op de feesttrein, als op de boot waarmee ze het laatste stuk overbruggen om het festivalterrein te bereiken, mag ik de feestvierders al in de juiste sfeer brengen.”

Live acts
“Ik draai zowat alle stijlen van muziek en houd er ook van om eigen mashups te maken van bekende nummers. Naast platen draaien werk ik ook vaak samen met live muzikanten”, vertelt DJ Mattic, “Zo treed ik samen op met Fiddle ‘n bass (violist) en soms speel ik live trompet. Dat zorgt altijd voor een dikke feest. Dat bleek begin dit jaar nog in de Alpen, waar ik samen met violist Fiddle ’n Bass mocht optreden in de Franse skioorden Valmeinier en Serre Chevalier. Deze zomer mag ik met Summer Bash, een organisatie van jongerenreizen, mee naar Lloret del Mar en Calella in Spanje.”

Tomorrowland
“Net als elke DJ droom ik er wel eens van om te mogen draaien op Tomorrowland. Daar wil ik hard voor blijven werken, want ik ben tenslotte nog maar een kleine drie jaar bezig. Ook populaire grote tentfuiven zoals Baltazaar in Kalmthout, Ferm Tenten Fuif in Lummen of de openluchtfuif in Alken wil ik graag van mijn bucketlist kunnen schrappen, maar eerst geniet ik met volle teugen van alle kansen die ik krijg in binnen- en buitenland. Waar ik kom, probeer ik altijd voor ambiance te zorgen. Als het publiek zich amuseert, doe ik dat ook”, besluit Matthieu Caeymaex, aka DJ Mattic.

(Stijnbyme.be)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *