Gemeente Essen blijft investeren in fluo

Opnieuw zet het gemeentebestuur van Essen zich in voor de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers in het verkeer.  Ze moedigt alle zwakke weggebruikers aan om voldoende zichtbaar te zijn.  Om haar actie kracht bij te zetten, zal de gemeente Essen, in samenwerking met de PZ Grens, enkele onverwachte controles uitvoeren.  Waar de gemeente controleert op fluokledij en helm, controleert de politie op fietsverlichting.

Dinsdagochtend vindt de eerste controle plaats.  Om 07.30 uur verzamelt een aantal mandatarissen, politieagenten en ambtenaren aan het Heuvelplein om op verschillende locaties post te vatten.

Het gemeentebestuur voorziet ook dit jaar weer klasprijzen voor de kleuter- en lagere scholen. Onder de fluodragende scholieren van het secundair onderwijs wordt elke maand een laptop verloot. Dat zijn dus 4 kansen om een laptop te winnen!
Wat zij hiervoor moeten doen? Fluo dragen! Wie een helm draagt verdient een extra sticker en maakt dus meer kans op een laptop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *