Werken Spaanse Molenstraat gaan van start

In het districtshuis konden de plannen van de werken ingekeken worden

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Water-link starten maandag 25 november met de eerste fase van de heraanleg van de Spaansemolenstraat in Zandvliet. 

Water-link, rioolbeheerder van de stad Antwerpen, doet dit in samenwerking met Aquafin. Het doel is om het huishoudelijk afvalwater van woningen op te vangen in riolen en te transporteren naar een collector of verzamelriool van Aquafin. Die leiden het afvalwater naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie, waar het gezuiverd wordt en nadien in een waterloop terecht komt. Water-link zal in de Spaansemolenstraat ter vervanging van de oude riolering een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanleggen met een buis die het regenwater opvangt en een buis die het vuil water afvoert.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo is verantwoordelijk voor de heraanleg van de bovenbouw en koos ervoor om de Spaansemolenstraat volledig aan te leggen in roodbruine kleiklinkers.

Aannemer ‘Vermetten’ voert de eerste fase van de Spaansemolenstraat uit. Het betreft het gedeelte tussen Noordland en de Zandvlietse Varkensmarkt. Eerst zal er nieuwe riolering gelegd worden. Daarna zullen de voetpaden en de straat heraangelegd worden.  Na deze fase worden de werken opgeschort zodat het gans- en keizerrijden kan plaatsvinden. Na maart 2020 volgt het andere gedeelte van de Spaanse Molenstraat. 

Op dinsdag 19 november konden de bewoners van het district de plannen inkijken op het Districtshuis in Berendrecht. 

Meer info over de werken kan je bekomen in het Districtshuis Berendrecht, Antwerpsebaan 140 – district.BerendrechtZandvlietLillo@antwerpen.be

Voor vragen en meer informatie in verband met de riolering: Aquafin – 03 450 45 45 – contact@aquafin.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *