Seniorenweek neemt feestelijke start

In Kapellen is de seniorenweek feestelijk op gang getrokken. Senioren konden er in de nieuwe zaal Lux hun beentjes strekken op een t-dansant. Ongeveer 200 senioren waren op de afspraak.

Voor veel senioren was het meteen een kennismaking met de nieuwe zaal Lux, op het Marktplein, die begin deze maand in gebruik werd genomen. Normaal heeft de Kapelse seniorenweek plaats in september maar omdar er, door de verschillende werken, geen zaal beschikbaar was werd beslist om het evenement te verschuiven naar november zegt schepen Ria Van Oncen (Open Vld). “Het Bruggeske was al afgebroken en de nieuwe zaal Lux was immers nog niet klaar. Omdat er een tijdelijk dienstencentrum werd ingericht, ter hoogte van het gemeentehuis, was het misschien voor veel senioren moeilijk om zich te verplaatsen. Daarom hebben we een busverbinding ingelegd tussen het tijdelijke dienstencentrum en de nieuwe zaal Lux. Dat heeft duidelijk een invloed gehad om het aantal aanwezigen”.

De seniorenweek gaat verder op donderdag 21 november, om 14 uur, met een filmvoorstelling in zaal lux. Dan wordt de romantische komedie “Finding Your Feet”, met senioren in de hoofdrol, vertoond. Kaarten hiervoor kosten 5 euro en kunnen besteld worden via de Kapelse seniorenraad en de gemeentelijke website. Dinsdag 10 december is er een groots feest eveneens in zaal Lux. Vanaf 14 uur staan er verschillende optredens op het programma met ondermeer de plaatselijke zangers Ingri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *