Regionale jobbeurs trekt vele honderden werkzoekenden

Files drijven jong en oud naar lokale werkgevers

Stabroek en Kapellen organiseerden voor het eerst samen een regionale jobbeurs. Meer dan veertig bedrijven hervormden sporthal Putte aan de Ertbrandstraat in een succesvol aanbod van vacatures, waarop ruim duizend werkzoekenden afkwamen.

Kapellen, Stabroek – Twee jaar geleden was er al een vergelijkbare regionale jobbeurs, maar dan nam ook het Nederlandse Woensdrecht deel. Nu slaan buurgemeenten Stabroek en Kapellen voor het eerst de handen samen om bedrijven uit de ruime buurt onder een dak samen te brengen.
Ruim veertig bedrijven en ondernemingen gingen in op het aanbod van de twee gemeentes om in de sporthal hun vacatures voor te stellen. Het waren niet alleen lokale bedrijven of KMO’s, maar ook verschillende haven gerelateerde bedrijven, openbare instellingen en werkgevers uit de sociale sector waren aanwezig. Uiteraard legden ook de gemeentes Kapellen en Stabroek hun vacatures op tafel, net als Defensie, politie, NMBS en Pidpa.
“Vooral het mobiliteitsprobleem speelt een grote rol bij het uitkijken naar een job in de regio. Heel wat werknemers zijn zelfs bereid loon in te leveren om een job te vinden in de regio. Reken maar uit hoeveel tijd je verliest wanneer je alle dagen enkele uren in de files in en rondom Antwerpen staat”, zegt Kapels schepen Luc Devriese uit.

“De vorige editie trok meer dan duizend belangstellenden. De werkgevers reageerden erg positief en heel wat bezoekers van toen vonden hier een nieuwe job. Noch wij, noch de gemeentes of VDAB hebben hierover echter exact cijfers”, geeft Stabroeks burgemeester Rik Frans mee. VDAB stuurde net voor deze jobbeurs nog 4500 mails rond naar werkzoekenden in de regio Noord-Antwerpen.

HCI, een specialist op het gebied van industrieel reinigingen, was ook dit jaar present. Hier klopte onder meer Gerrit Peifrer (57) aan. “Ik heb jarenlange ervaring als stellingbouwer en grondwerker. Nu zoek ik een spannende en uitdagende job en hoop die hier te vinden. Mijn leeftijd speelt niet in mijn voordeel, maar ervaring heb ik des te meer. Evi Verrydt, personeelsmedewerker bij HCI, vindt de leeftijd geen obstakel. “Bij heel wat projecten hebben onze mensen een stelling nodig. De sollicitatie van meneer Peifrer is dus zeker niet misplaatst.”
Ook Mike Hoendervangers (20) ziet wel wat in een job bij HCI. “Een goed betaalde job en een vast contract bij een werkgever uit de regio die uitdagende vacatures aanbiedt. Zeg nou zelf, wat kan je als jonge kerel meer wensen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *