Marketingbureau helpt veldrijder met bouw van éénmansteam

Links Wies Jaspers, rechts Wietse Bosmans

“Hij is nog véél te goed om te stoppen”

Bij volgers van het veldrijden zal de naam Wietse Bosmans wel een belletje doen rinkelen. Wietse Bosmans (28) uit Kalmthout gold ooit als hét nieuwe talent binnen de veldritwereld. In de jeugdcategorieen werd hij meermaals Belgisch kampioen, won hij de Wereldbeker en ook bij de profs liet hij al knappe dingen zien. Tot pech roet in het eten gooide, veel pech. “Ik ken geen enkele renner die met zo veel pech te kampen had”, vertelt Wies Jaspers, zaakvoerder van marketingbureau Sowieso. “Maar ik ken ook niemand met zoveel talent en doorzettingsvermogen. Het zou doodzonde zijn als zijn carrière vroegtijdig zou eindigen, daarom zet ik mijn schouders mee onder dit project.”

Veel respect voor hoe Wietse blijft knokken
Marketingbureau Sowieso helpt bedrijven die actief zijn in de fietsenbranche met hun strategische marketing. “Ik heb inderdaad een passie voor wielrennen en marketing en wil nu proberen mijn netwerk te gebruiken om Wietse te helpen om sponsors te vinden. Omdat Wietse geen contractverlenging kreeg bij zijn vorige ploeg, is hij nu helemaal op zichzelf aangewezen”, vertelt Wies. 
“Veel renners zouden de fiets al aan de haak hebben gehangen, maar Wietse kiest ervoor om te blijven knokken, en daar heb ik veel respect voor. Hij investeert nu vooral zelf in zijn carrière, omdat hij ervan overtuigd is dat hij zijn oude niveau terug zal behalen. Ik ben zelf ook wielrenner en Kalmthoutenaar, en volg zijn carrière al jaren op de voet.” 

Veel return voor sponsors
“De bedoeling is dat we een éénmansploeg maken met daarrond een professionele entourage. Daarom zoeken we partners die financiele ondersteuning willen bieden. De bedoeling is dat we tegen begin december rond zijn met zijn de sponsors, zodat we op 1 januari zijn nieuwe project en outfit kunnen voorstellen. We willen sponsors veel meer bieden dan alleen een plekje op de trui. Door mijn kennis van (online) marketing, zullen we de sponsors ook veel return kunnen geven via extra communicatie en sociale media.”

Al tweemaal winst dit seizoen
Wietse zelf is heel blij met dit project: “Op deze manier hoef ik enkel maar aan fietsen denken en mezelf verzorgen. Ik heb intussen een sterk team rond mij gebouwd met een professionele trainer en uitstekende begeleiders. Ik zit ook in een positieve spiraal. Voorlopig rijd ik in het buitenland op zoek naar UCI-punten, die me toelaten deel te nemen aan wereldbekerwedstrijden, en waardoor ik een betere startpositie krijg. Ik verwacht vanaf november terug vaker in België aan de start te kunnen staan.”

“Mijn seizoenstart was alvast veelbelovend. Ik eindigde al in elke wedstrijd in de top vijf en wist afgelopen weekend twee keer te winnen. Ik hoop weldra mij ook te laten zien in de tv-crossen.”

Info: Wies Jaspers – 04 88 98 86 79 – wiesjaspers@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *