Bijna 200 belangstellenden voor Kalmthouts BIN café

 

Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober bezochten bijna 200 belangstellenden het BIN café op het Willy Vandersteenplein te Heide. De Kalmthoutse politie en brandweer stonden er met een stand in een tent op het plein, en de 15 Kalmthoutse BIN’s stelden zich voor in een waar BIN café. Daar kon men van de verantwoordelijken uitleg bekomen en alle mogelijke vragen stellen. Ook een politieagent gaf toelichting bij inbraakpreventie. Louis van den Buijs was er aanwezig als lid van de provinciale stuurgroep BIN’s en van de raad van beheer van het BIN-kenniscentrum van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Als oud wijkagent met 20 jaar dienst, kent hij Heide en Kalmthout uiteraard als geen ander, en was in die tijd ook al binnen de Kalmthoutse politie verantwoordelijk voor de BIN’s. Na zijn op ruststelling in 2015 bleef hij betrokken bij de ontwikkeling van de BIN’s binnen Kalmthout, zodat er op dit ogenblik reeds 15 werkzaam zijn. Heel wat bezoekers begrepen het nut van deze buurtinformatienetwerken en sloten dan ook aan. Voor de kostprijs van ca. 5 € per jaar moet uiteraard niemand dat laten. Wie info wenst over een van deze 15 BIN’s die verdeeld zijn over de vijf Kalmthoutse wijken, kan steeds contact opnemen met Louis van den Buys Heidestatiestraat 58/1, 2920 Kalmthout, vandenbuijslouis@gmail.com, GSM: 0477/22.24.81.

Lieven Gorissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *