Sereen bevrijdingsfeest in Heide

Kalmthout – Het is precies vijfenzeventig jaar geleden dat de Canadese troepen de gemeente Kalmthout bevrijdden van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan het Monument van de Erkentelijkheid aan het station van Heide werd dat gepast gevierd samen met Canadese militaire vertegenwoordigers. Vier van hen brachten een ‘vigil party’. Op elke hoek van het monument, het geweer met de loop naar beneden en het hoofd neerwaarts bleven ze daar heel de plechtigheid doodstil staan als eer aan de gesneuvelden. 

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert de Dienst voor Toerisme een bevrijdingswandeling in Heide. Tijdens die wandeling wordt de impact nagegaan van de gebeurtenissen op Heide en zijn bewoners. Daarnaast wordt ook de strijd rond Kalmthout en het Noorden van Antwerpen gekaderd. De wandeling start om 14 uur aan het station van Heide. Het einde is voorzien rond 16 uur.

Op maandag 11 november 2019 neemt een gids belangstellenden mee tijdens een herdenkingswandeling mee naar de Kalmthoutse Heide voor straffe verhalen over Kalmthoutenaren tijdens beide wereldoorlogen. Start om 14 uur aan de Dienst voor Toerisme, Putsesteenweg 131. Het einde is voorzien rond 16.30 uur. Deelnemen aan beide wandelingen is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Dat doe je via 03 666 61 01 of  HYPERLINK “mailto:toerisme@kalmthout.be” toerisme@kalmthout.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *