Pompoenfeesten in Berendrecht

Net als vorig jaar organiseerden Kwb Polder, Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek, zeescouts Kludde en vzw Het Gezin de Pompoenfeesten op zondag 13 oktober op het pleintje achter de Bib in Berendrecht. De vierde editie kon weer op veel belangstelling rekenen. De Fanfare Willen is Kunnen trok de feesten op gang.  Verder kon je genieten van een lekkere pompoensoep, pannenkoeken, lekkere hapjes , muntthee…. De Kroeme Riek hield doorlopend een workshop over ‘vierkantemetertuinieren’ en bij Blidscap kon men een mooi herfststukje maken. 

Kinderen konden zich uitleven op het springkasteel, zich laten schminken of hun fantasie loslaten op de workshop pompoensnijden waarbij de volwassen zich duidelijk ook lieten gaan. Daarnaast waren er optredens van Studio2move, judoclub Berendrecht, turnkring Aktiva, het jongvolwassenenkoor ChoriX.  Om 15 uur trok de pompoenstoet met echte majorettes en een drumband langsheen de tuinen van De Kroeme Riek. 

De aanwezigen konden een gokje wagen door gewicht van de reuzenpompoen die er opgesteld stond te raden. De winnaar kreeg een vierkantemetertuiniertafel.

Het pompoenfeest krijgt de ondersteuning van district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Stadsmakers.