Feestpraline ’20/25′ voorgesteld op High tea in Molengeest

Jeanneke Janssen met Liesbeth Van den Sande/hoofd KELAD

Op donderdag 10 oktober werd in het dienstencentrum Molengeest te Berendrecht een echte Engelse High Tea gehouden, met alles erop en eraan. De mooi versierde zaal, opvallende extravagante hoeden, zoals op Waregem koerse of Ascot, zorgden voor extra sfeer op de High Tea namiddag.

Vooraleer de 120 aanwezigen konden genieten van de hapjes, gaf chocolatier Gino Willems van Ginoti een workshop over het bereiden van pralines.

Nadien werden de etagères met 5 hapjes, waarvan 4 zoete en 1 hartige, op tafel geplaatst. Ook de gedekte tafels ademden de Engelse sfeer uit. Eerder werd er een oproep gelanceerd naar Engels porselein servies. Uiteindelijk kreeg de organisatie toch 120 kopjes en schoteltjes bijeen.  

Praline

Naar aanleiding van de feestelijkheden rond het dienstencentrum Molengeest en woonzorgcentrum Monnikenhof ontwierp Ginoti de praline “20/25”. Een witte praline met  een vulling van honing (van lokale imker), karamel, lavendel, hazelnootpraliné en gebrand sesamzaad.  De praline werd dan ook met extra vuurwerk voorgesteld.

Mooiste hoed

Begin oktober werd in dienstencentrum Molengeest een workshop ‘Hoeden pimpen’ ingericht. Hier werden extra ideetjes opgedaan om de mooiste creaties te maken. Er namen ook residenten van het Monnikenhof en van Hof de Beuken uit Ekeren aan deel.

De mooiste, origineelste hoed werd tijdens de High Tea bekroond. Johanna, ‘Jeanneke’ Janssen (86j) mocht met haar vlinderhoed,  een mandje met lekkers in ontvangst nemen. 

De ganse namiddag werd ondersteund met live achtergrondmuziek van Nils Anderson.