Jeugdhuis Zwarte Paula neemt nieuwe start

Na een onderbreking van enkele maanden heeft, aan de Stationsstraat 12 op de hoek met de Vredestraat, het Kapelse Jeugdhuis Zwarte Paula opnieuw haar deuren geopend. Bij de vroegere ploeg acht verantwoordelijken zijn niet minder dan zes nieuwkomers. Voorzitter Jannes De Cuyper spreekt van een gemotiveerde ploeg die klaar is om alle duitdagingen aan te gaan.

De nieuwe ploeg wil klein starten om eerst alles op orde te brengen en nadien uit te pakken met nieuwe initiatieven zegt de voorzitter. “Voorlopig zijn we tweemaal per maand open. De info hierover kan je vinden op onze Facebookpagina. Bedoeling is ons lokaal eveneens open te stellen voor activiteiten van Kapelse jeugdverenigingen in de hoop dat ze nadien de weg naar het jeugdhuis gemakkelijk zullen vinden. Jeugdverenigingen kunnen bijvoorbeeld het café openhouden en werken rond een bepaald thema. Zelf hopen we ook meer vrouwen aan te trekken door bijvoorbeeld een ladies night te organiseren. Wij zijn het enige echte jeugdhuis van Kapellen. Een plaats waar jongeren even al hun zorgen kunnen vergeten en contacten leggen met andere jongeren”. Op lange termijn zal gezocht worden naar een ruimere locatie voor het jeugdhuis. Door de afbraak van hun vroeger lokaal Den Biz moesten de jongeren, eind vorig jaar, noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie. De gemeente Kapellen neemt drie jaar lang de maandelijkse huur van de locatie, het vroegere café De Vrede, voor zijn rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *