Stratenloop van de Essense Potlodenschool

Honderden lopers doen donderdagavond 3 oktober weer mee aan de stratenloop van de Essense Potlodenschool. Voor de jongere lopertjes zijn er korte afstanden rondom de school, recreanten starten daarna voor de 5 of 10 kilometer door de straten van de wijk Heikant.
 
De stratenloop van de Potlodenschool is een ideale gelegenheid voor zowel kinderen als volwassenen om op een ongedwongen manier te sporten en gezellig samen te zijn. Voor kinderen zijn er vanaf 18.45 uur per leeftijdscategorie verschillende loopafstanden. Naar gelang hun leeftijd toeneemt, wordt ook de afstand steeds een stukje groter. Om 20.00 uur starten volwassenen samen aan een wedstrijd van 5 of 10 kilometer. Deze wedstrijd is geschikt voor zowel beginnende als meer geoefende lopers. De avond staat vooral in het teken van een gezellig samenzijn. Er is dan ook een terras ingericht waar deelnemers en hun supporters heel de avond wat kunnen drinken en eten.
 
Inschrijven voor de stratenloop kan zowel op voorhand via de website www.potlodenschool.be als op donderdag 3 oktober bij het wedstrijdsecretariaat tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijden. De start van de wedstrijden vindt plaats naast de schoolpoort in de Maststraat in Essen, de deelnemers finishen op het schoolplein. Voor alle lopers is er drinkwater voorzien tijdens of na de wedstrijd. Het parcours voor de wedstrijden van 5 en 10 kilometer is verlicht.
 
De Potlodenschool organiseert de stratenloop inmiddels voor de 32e keer. Dankzij de opbrengsten van het evenement kan de school grotere uitgaven ondersteunen, zoals eerder de aanschaf van schoolbanken, het plaatsen van een nieuwe luifel en de heraanleg van het schoolplein.