Overleden Jan (Jean) Van Dooren – Putte/Stabroek

Op 4 augustus 2019 overleed Jan (Jean) Van Dooren. Hij werd geboren te Stabroek op 9 januari 1939. Als kind speelde hij heel graag op het domein van graaf Moretus. Waar hij met zijn vader Oscar schilderwerkjes opknapte aan het kasteel en de poort. Later nam hij als chiroleider de jonge gasten mee op verkenning in zijn geliefde domein. 

Jean was een zeer kunstzinnig mens die zijn studies aan de Kunstacademie in Antwerpen voltooide. Daar leerde hij zijn echtgenote Greta Van Puyenbroeck kennen. Zij huwden in 1963 en kregen twee prachtige kinderen David en Ingeborg en drie kleinzonen. En woonden al vele jaren in Emblem, waar op 8 augustus zijn uitvaart onder ruime belangstelling plaats vond. Er waren vele vrienden, waarmee Jean vroeger in Putte de Chiro gestalte gaf. Zij zongen samen in de kerk het trouwlied van Jean en Greet: Het Hemelhuis van Hullebroeck.  
Jean en Greet vormden een écht kunstenaarskoppel, die beiden instonden voor de creatie van heel wat kunstwerken.  
Hun ganse woning was één grote tentoonstellingsruimte van eigen kunstwerken en die van hun familie.  Hij was lid van de Nederlandse Varenvereniging en zijn grote tuin stond vol met honderden varieteiten planten, struiken en bomen. Zijn kleinkinderen noemden hem trouwens “va-bos”.
Jean was een echte natuurliefhebber, wiens domein bezocht werd door zeer vele vogelsoorten. Hij was vele jaren werkzaam in de Zoo van Antwerpen, waar hij zijn creativiteit mocht botvieren… 
Hij was de onvergetelijke zoon van de onvergetelijke Oscar Van Dooren en Mathilde uit de verfwinkel vooraan in de kleine Lepelstraat te Putte.

Rouwbeklag : Familie Van Dooren, Vruntebaan 10, 2520 Emblem (Ranst)

Jan Geeraerts