Kunst van Kappa brengt fort Ertbrand tot leven

Het kunstenaarscollectief Kappa organiseerde de voorbije maanden meerdere gespreksavonden voor de leden-kunstenaars. Samen met curator Benjamin Verdonck , de internationaal gewaardeerde theatermaker en beeldende kunstenaar, werd het vergrootglas vooral gericht op de actuele ecologische problematieken. 
Moeilijke thema’s werden niet onder de mat geveegd. De gespreksavonden van Kappa resulteerden in tientallen kunstwerken die worden samengebracht in een tentoonstelling in en rond het fort van Ertbrand.

Dertig kunstenaars tonen volgens hun persoonlijke visie nieuw artistiek werk:  installaties, beelden, keramisch werk, foto’s, schilder- en tekenwerk … Meer dan 60 kunstwerken vormen samen het project “ fort E “.

De E van Fort E staat voor ecologie, environment en energie. Het kunstenevenement probeert een artistieke reflectie te zijn over de toekomst van onze aardbol en over hoe wij omgaan met de omgeving, met natuur en milieu. Gans de maand september 2019 wordt het fort een tempel van hoop en verwondering.  

De gidsen bieden U gratis een begeleide rondwandeling aan, elke zaterdag en zondag om half drie .  Vertrekpunt op de brug vóór de ingangspoort .

 Fort E, Oude Galgenstraat 62 – Kapellen –  Vrijdag, zaterdag en zondag ; 11u – 17u – https://kappakunstplatform.be