Open Monumentendag Kapellen op privédomeinen Boterberg en Geelhand

In Kapellen worden tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september de privédomeinen Boterberg en Geelhand exclusief opengesteld. Je wandelt door de prachtige privédomeinen – met oorsprong in de 17de eeuw! – onder begeleiding van een gids en ontdekt de geschiedenis van kasteel Boterberg en het domein van de familie Geelhand. De wandeling is gratis, vooraf inschrijven niet nodig.
Naast deze unieke kans kan je doorlopend van 10 tot 18 uur deelnemen aan kasteelspelen, een kruisboogworkshop voor jong en oud,  een schatkistenzoektocht voor kinderen en een sessie kasteelschilderen. Wie graag een mooi aandenken wil, kan bij de verkleedkoffer een metamorfose ondergaan tot prins(es) of ridder, terugflitsen naar de belle epoque en dat aan de flitspaal op de gevoelige plaat laten vastleggen. Al deze activiteiten zijn helemaal gratis! Daarnaast kan je genieten van een drankje in de gelegenheidsbar met terras.
Start aan de parking van ’t Kerkske, Kapelsestraat 182. Tot dan!

Fort E in Fort Ertbrand

In het Fort Ertbrand in de Oude Galgenstraat kan je in de weekends van 7 tot 22 september – en dus ook op Open Monumentendag – naar Fort E. Fort E staat voor ecologie, environment en energie. Dit kunstenevenement van Kunstplatform Kappa en Natuurpunt stelt de toekomst van onze aardbol in vraag en hoe we omgaan met de omgeving, natuur en milieu. Fort E zoekt een kunstzinnig antwoord op de uitdagingen die op ons afkomen.
Curator Benjamin Verdonck, internationaal gewaardeerd theatermaker en beeldend kunstenaar, inspireerde 30 kunstenaars in het artistiek proces. Zij exposeren meer dan 60 kunstwerken (installaties, beelden, keramisch werk, foto’s, schilder- en tekenwerk) in het fort, dat in zijn ruwheid, verval en natuurlijke ontwikkeling de ideale locatie is voor dit evenement.

Fort E is op zondag 8 september geopend van 14.30 tot 16.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *