Authentieke smidse opent eenmalig de deuren tijdens Open Monumentendag

Op 8 september vindt in heel Vlaanderen Open Monumentendag plaats. Dit jaar krijgen geïnteresseerden eenmalig de kans om de authentieke smidse van Louis Aerts in Nieuwmoer (Kalmthout) te bezoeken. De huidige smidse werd gebouwd in 1911 en ademt nog de sfeer van decennia zwaar ambachtelijk werk. 

Op zondag 8 september zijn er doorlopend rondleidingen in de smidse. De hoefijzers aan het plafond en de hoefstal om paarden te beslaan, geven een waarheidsgetrouw beeld van dit prachtige ambacht. Willy Beyers geeft met plezier info over het alaam van de smid. Om de ervaring nóg echter te maken, geeft kunstsmid Chris Claessen een smeeddemonstratie. Daarvoor wordt het originele smidsevuur nog een keer aangestoken. 
 Tussendoor kunnen bezoekers in het Dorpshuis genieten van een drankje en de tentoonstelling. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *