Renners Schaal Sels rijden tienmaal door het centrum Ekeren

 
Zondag 25 augustus, om 11 uur, zal het startschot gegeven worden van de 94ste Schaal Sels. Voor deze wedstrijd, op de internationale wielerkalender UCI, krijgen de renners een parcours van tien ronden voorgeschoteld met voor het eerst telkens een passage in het centrum van Ekeren. De start, en aankomst, is op de Bredabaan in Merksem ter hoogte van het Bouckenborghpark.
 
Elke ronde van dertien kilometer zal, afhankelijk van de snelheid van de renners, een kleine twintig minuten duren. De renners bereiken Ekeren via de Ekersesteenweg en rijden dan verder langs De Beukelaerlaan, Markt, Kristus Koningplein, Alfons Jeurissenstraat, Veltwijcklaan, Onze Lieve Vrouwestraat, Prinshoeveweg, Oude Landen en via het Laar opnieuw naar Merksem.
 
De eerste doortocht in het centrum van Ekeren is voorzien rond 11.15 uur en de laatste rond ongeveer 15.30 uur. Tussen de rode en de groene vlag zal het verkeer opgehouden worden, maar na de doortocht van de karavaan kan het verkeer mee volgen in de richting van het parcours. Op het parcours geldt een parkeerverbod. De Bredabaan in Merksem zal op zondag 25 augustus volledig afgesloten zijn voor alle verkeer tussen Groenendaallaan en de Ringlaan. Het parkeerverbod op de Bredabaan zal om praktische redenen al ingaan vanaf zaterdagavond 24 augustus om 18 uur.
 
Traditiegetrouw vindt zondag 25 augustus ook de Stroboerenmarkt plaats op de Bredabaan, tussen de Nieuwdreef en de Weggestraat, en je kan tevens genieten van Muziek in de Wijk op het Kroonplein. De hele dag zal er op de Bredabaan geen tram- en busverkeer zijn tussen Keizershoek en de Minister Delbekelaan. Info over de dienstverlening en omleidingen op www.delijn.be. Alle verkeersmaatregelen zijn te vinden op www.slimnaarantwerpen.be en www.karakterkoersen.be.
 
Dit jaar maakt de Schaal Sels Merksem deel uit van de Bingoal Cycling Cup, voorheen de Napoleon Cycling Cup. Dat is een overkoepelend klassement van 8 Belgische ééndagswedstrijden die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. Schaal Sels Merksem zal ook live te zien zijn op Sporza.
 
Fotowedstrijd
 
De Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem vzw in samenwerking met de Koninklijke Fotoclub Merksem vzw organiseert in 2019 twee fotowedstrijden. Deze wedstrijden staan open voor alle fotografen die tijdens Schaal Sels Merksem met bijhorende Stroboerenmarkt op zondag 25 augustus en/of Antwerp Port Epic op zondag 8 september foto’s maken van de wielerwedstrijd of het randgebeuren. Uit alle ingezonden werken worden zes foto’s per wielerwedstrijd bekroond, verdeeld over twee categorieën: de drie beste actiefoto’s: geven het sportieve aspect van de wedstrijd weer; de drie beste sfeerfoto’s: van de wielerwedstrijd of het randgebeuren
 
Daarnaast zal ook de Koninklijke Fotoclub Merksem vzw nog één foto belonen met een prijs. 
 
Het volledige reglement kunt u hier downloaden.

Een reactie

  • De renners hadden groot gelijk met hun stakingsactie. Er waren ronduit gevaarlijke passages op het oorspronkelijke parcours. Bijvoorbeeld moesten de renners komend vanaf de Ekersesteenweg en De Beukelaerlaan linksaf rond de kerk naar de Markt en dan meteen rechtsaf de smalle Alfons Jeurissenstraat (naast Kristus-Koningplein) in om uiteindelijk in de Veltwijcklaan te belanden, een passage die om problemen vraagt als je er een peloton van 150 renners doorjaagt. Na overleg met de organisatie konden de renners de volgende ronden direct van De Beukelaerlaan rechtsaf draaien in de Veltwijcklaan, de logica zelf.