Schaal Sels neemt Sluitingsprijs over

Lokale middenstand ontgoocheld met overname door organisatie Schaal Sels
 
Putte – De Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen is voor de komende vier jaar gered. Dinsdag 16 oktober start in Putte zeker de 87ste editie. Ben Simons en Golazo kwamen zopas tot een overeenstemming. De lokale middenstand, die ook overnamekandidaat was, reageert in eerste instantie teleurgesteld.
 
Voor velen was de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen al dood en begraven. Dat kwam omdat organisator Golazo eerder dit jaar liet weten dat de wedstrijd organiseren tegen dezelfde voorwaarden als nu niet meer haalbaar was.
 
Zowel Stabroek als Kapellen gingen niet in op het voorstel van Golazo om de gemeentelijke bijdrage op te schroeven naar 30.000 euro. Het einde leek toen in zicht. Maar Golazo hield de deur op een kier. Het bedrijf gooide de handdoek niet in de ring, maar ging aan tafel met een viertal kandidaat overnemers uit Vlaanderen en Nederland.
 
Na rijp overleg geloofde Golazo het meest in het dossier dat Ben Simons indiende. Samen met de vzw Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem kwam Ben Simons tot een akkoord om dit jaar samen met Golazo de wedstrijd te organiseren. Vanaf 2020 komt de organisatie voor minstens drie jaar in handen van Ben Simons en zijn ploeg. Dan volgt een grondige evaluatie.
 
“Vooral de 20-jarige ervaring in het organiseren van wielerwedstrijden gaf de doorslag. Golazo drong er begrijpelijk op aan dat plaatselijke samenwerking nodig is om de koers ook in de toekomst te verzekeren. Daar zijn we het volmondig mee eens. De groep achter Schaal Sels staat in voor de sportieve organisatie van de Sluitingsprijs. Voor alle omkadering gaan we een beroep doen op lokale medewerking. We steken dan ook de hand uit naar iedereen, van verenigingen tot lokale bedrijven en middenstanders aan de twee kanten van de grens, die constructief wil samenwerken om de Sluitingsprijs een verankerde toekomst te bieden”, klinkt het uit de mond van Ben Simons.
 
“Voor mij is het van groot belang dat deze historische wielerwedstrijd blijft bestaan, want voor de regio is dat van groot belang. Dat is ook een van mijn belangrijkste motieven om deze laatste Belgische wedstrijd van het seizoen over te nemen.  Mijn vader is ooit nog wielrenner geweest en hij heeft ook de Sluitingsprijs meegereden. Schaal Sels trouwens ook en dat is eveneens een wedstrijd die wij organiseren”, zegt Ben Simons.
 
Vier koersen
 
De vzw achter Schaal Sels is niet toe zijn proefstuk. Op twee maanden tijd engageren Ben Simons en zijn ploeg zich om vier wedstrijden te organiseren. “Er is natuurlijk Schaal Sels in Merksem. Een week later staat de Antwerp Port Epic op het programma. De Memorial Rik Van Steenbergen komt eraan op 13 oktober en drie dagen later wordt de Sluitingsprijs gereden.  We hebben deze koersen vanuit Schaal Sels gebundeld in karakterkoersen.be “, geeft Simons nog mee. “Het feit dat de Sluitingsprijs vorig jaar van categorie is veranderd en nu een nationale koers is, heeft ook voordelen. Nu kunnen we met individuele renners onderhandelen, zonder dat de hele ploeg moet aantreden. Een lokale held als Mathieu Van der poel aan het vertrek krijgen, is dan best mogelijk”, aldus nog Ben Simons.
 
Teleurgesteld
 
Niet alleen Ben Simons had interesse om de wielerwedstrijd over te nemen. Een groep Putse middenstanders waaronder Greg De Schutter, Steven Denisse en Manu De Keyser dienden ook een dossier in bij Golazo. “We zijn zwaar teleurgesteld, dat Golazo ons dossier naast zich heeft neergelegd. Volgens Golazo was lokale verankering van de Sluitingsprijs essentieel voor de toekomst. Wij konden die bieden. Het feit dat Golazo nu afhaakt, is omdat het bedrijf er niet is in geslaagd zich lokaal te verankeren. Wij kunnen dat wel en dat is een geweldige troef. Uit welingelichte bron weten we dat Golazo vorig jaar een verlies van om en bij de 18.000 euro optekende. Op enkele dagen tijd slaagden wij erin om financiële toezeggingen te krijgen voor een bedrag van liefst 60.000 euro. Toch koos Golazo voor het project met Ben Simons”, aldus Greg De Schutter, die spreekt namens de geëngageerde Putse middenstanders.
 
“Wanneer Ben Simons op zoek gaat naar lokale ondersteuning, moet hij in elk geval niet rekenen op ons. Er is zoveel gebeurd, dat het water tussen hem en ons op dit moment veel te diep is om te komen tot een constructieve samenwerking. Het vertrouwen is helemaal zoek”, aldus nog Greg De Schutter.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *