Luchtbal viert weer kermis

De 74ste editie van Luchtbal Volkskermis start dit jaar onder een gunstiger gesternte dan vorig jaar, toen er toch wat twijfel was bij organisatoren en medewerkers. Dat 2018 achteraf toch een meevaller is gebleken, was voldoende motivatie om dit jaar een tandje bij te steken. Zo zal er na een tentloze editie opnieuw een tent worden opgesteld als zichtbaar centrum van de jaarlijkse Luchtbal Volkskermis. Daar kunnen de bezoekers ook bij eventueel regenweer probleemloos hun snacks, ijsjes, pannenkoeken of frietjes bestellen en consumeren. Voor wie het wat rustiger aan wil blijft het gezellige praatcafé “Onder de Toren” the place to be.

Op het programma staan o.a. een barbecue op vrijdagavond 9 augustus en de feestmaaltijd op moederdag op donderdag 15 augustus (voor beiden vooraf inschrijven). Maar ook dit jaar zullen twee absolute topevenementen er weer boven uitsteken: de steeds drukbezochte rommelmarkt op zaterdag 10 augustus (van 10u tot 17u) en voor de kleinsten de zeer populaire kindernamiddag op zondag 11 augustus. Na de spectaculaire openingsact “Ell circo del fuego” wordt aan de kinderen (tot 12 jaar) die dag een waaier aan activiteiten aangeboden en verder o.m. ook een paardenmolen, enkele springkastelen, schminksters, ballonnenmannen en een gratis versnapering.

Zoals steeds wordt ook de Volkskermis 2019 volledig gedragen door de inzet van een grote groep vrijwilligers die de wijkbewoners en anderen een prima gelegenheid bieden om in een ongedwongen atmosfeer te genieten van de Antwerpse kermisweek. Ook nu weer worden vele uitgeweken Luchtballenaren verwacht om elkaar nog eens te ontmoeten en bij te praten, terwijl de nieuwe wijkbewoners kunnen kennis komen maken met elkaar en met deze volkse traditie, die sinds 1946 onafgebroken elk jaar heeft plaatsgehad.
Alle activiteiten gaan door in en rond het kerkgebouw, tussen Noorderlaan en Canadalaan. Voor meer informatie, een gedetailleerd programma of inschrijvingen: tel. 03 541 02 14 of e-mail par35@scarlet.be.