400 standhouders op rommelmarkt in Zandvliet

 

Ruim 400 deelnemers hadden zich op zaterdag 3 augustus op de straatrommelmarkt in de Zandvlietse Dorpstraat te Zandvliet opgesteld. Initiatiefnemers Philippe Van Iersel en Jorn van der Cloot waren dan ook uiterst tevreden over de opkomst.  Philippe is verantwoordelijk voor het deel van aan de Ruytermansweg tot aan de Antwerpsebaan. Van daar neemt Jorn de organisatie over tot aan de Zoutestraat.

Zoals steeds zijn de eerste koopjesjagers er al vroeg bij. De voormiddag is de drukste periode maar nu was er in de namiddag ook nog veel interesse. Vele bezoekers keerden gepakt en gezakt met hun koopjes terug huiswaarts.

“Meestal zijn het dezelfde standhouders die hun waren opstellen. Zeg maar dat  75%  trouwe verkopers zijn”, zegt Van Iersel.

Ondanks de oproep van de organisatie om zoveel mogelijk de omliggende straten voor doorgaand verkeer vrij te laten, werden er in de voormiddag tachtig automobilisten beboet. Vooral in de Antwerpsebaan was er op momenten geen doorkomen aan. “Wij betreuren dit ten zeerste, maar wij hebben nochtans ons best gedaan om dit te voorkomen. Daar moeten wij volgend jaar zeker een oplossing voor vinden”, aldus Philip.