Resultaten flitscontroles

De flitscamera’s van Politiezone Noord gaan niet op vakantie, de hardrijders blijkbaar ook niet. Op 17 en 18 juli 2019 hielden ze snelheidscontroles op verschillende locaties in Stabroek. In totaal werden 932 voertuigen gecontroleerd. 94% daarvan hield zich aan de toegelaten snelheid. 57 bestuurders mogen een proces-verbaal in de bus verwachten.

Op het Hoogeind passeerden 617 voertuigen de flitscamera, waarvan er 33 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid hier was 83 km/uur (max. toegelaten 50 km/uur). In de Kerkstraat hielden 4 bestuurders zich niet aan de snelheidslimiet van 50 km/uur en hebben ze een topsnelheid van 72 km/uur gemeten. Dit terwijl de Zomeravonden daar aan de gang waren en er veel mensen te voet of met de fiets op de been zijn.

Op Ettenhoven stelden ze 6 overtredingen vast op 79 passanten en een topsnelheid van 111 km/uur waar 70 km/uur toegelaten is. Deze snelheidsduivel mag een boete en mogelijks rijverbod verwachten. In de Abtsdreef liepen 14 van de 135 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp. Je mag er max. 50 km/uur rijden, de hoogst gemeten snelheid was 77 km/uur.

Aan het kruispunt Klinkaardstraat/Ertbrandstraat werd 11 keer een rood licht genegeerd tussen 8 en 17 juli 2019. Negeren van een rood licht is een overtreding van de derde graad en levert een boete van 174 euro op. 

(Bron Politiezone Noord)

Een reactie

  • Buurtbewoner Kerkstraat

    Maar 4 die te snel reden in de Kerkstraat?? En in welke richting stonden ze?
    Misschien zouden ze beter eens op een ander tijdstip komen meten bijvoorbeeld tussen 15u en 18u. De kassa zal dan nogal eens rinkelen. En maak de straat dan tijdelijk enkel richting want dan kunnen de tegenliggers geen sein geven dat ze staan te flitsen.