Vlaanderen Feest met Woordkunst in de Kapelstraat

 

Marc Maes, Eric De Vree, Wim Haazen, Charles Maes en schepen Rudi Sempels

Tot 11 juli wordt de tuin van de Berendrechtse Kapel van de Hagelberg omgetoverd tot openluchtgalerij. Woordkunstenaars leveren woorden en gedichten en maken van de mooie tuin een plek van stilte en bezinning.

Het project “Woordkunst” maakt deel uit van Vlaanderen Feest, en wordt georganiseerd door de bewonersgroep HagelbergKapel.

Eerder sierden foto’s uit de polder of ansichtkaarten van uitgeweken landgenoten de omheining van de Kapeltuin. “Door de werkzaamheden in de Bosstraat staat er ook in de Kapelstraat zwaar materiaal van de aannemer waardoor de omheining van de tuin moeilijk bereikbaar is,” klinkt het bij de inwoners. “We kregen de toelating om de tuin zélf als expositieruimte te gebruiken.”

Na een oproep in de plaatselijke pers bevestigden zeven ‘woordkunstenaars’, onder wie ook stadsdichter Maud Van Hauwaert, hun deelname aan de openluchttentoonstelling.

Naast Berendrechtenaars Charles Maes en Marc Bungeneers leverde ook Kapelstraatbewoner en creatieveling Eric De Vree enkele gedichten. Met het werk ‘58/08’, één van de bekroonde inzendingen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het district, gaan auteur Marc Maes en grafisch vormgeefster Sally Thys een stap verder dan het gedicht. Uit Brasschaat tenslotte verwelkomen de organisatoren Kappa-lid en woordpionier Wim Haazen.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tot en met 11 juli 2019, alle dagen van 07:15 tot 17:00 u. Kapel van de Hagelberg, Kapelstraat, Berendrecht (inkom tuin naast kapel)

Organisatie: Bewonersgroep HagelbergKapel – Met de steun van “Vlaanderen Feest”