Nest processierupsen verwijderd uit tuin Kapel Berendrecht

Vandaag, 2 juli,  werd door een professioneel bedrijf een nest eikenprocessierupsen verwijderd uit de tuin van de Kapel van de Hagelberg te Berendrecht. In de tuin begint vandaag een openluchttentoonstelling “Woordkunst” met allerlei gedichten.

“Zondag hebben we het jaarlijks Stadsmakers-burenfeest met méér dan 30 volwassenen en kinderen,” vertelt Danielle Meirsman, straatbewoonster en lid van het organisatieteam. “We konden geen enkel risico lopen en namen direct contact met de stadsdiensten die erg behulpzaam waren. De opties waren beperkt want naar de openbare weg mochten we niet uitwijken.”

Gelukkig kwam er onmiddellijk respons van de stedelijke groendienst voor de eerste vaststellingen en vandaag werd de rupsennest vakkundig verwijderd.