Jongeren ontdekken Bierpong

In het Kapelse gemeentepark had de eerste editie plaats van bierpong. Bij bierpong moeten de spelers een balletje over tafel gooien om te proberen dit balletje in de bekeropstelling van de andere spelers terecht te laten komen. De bekers zijn gevuld met bier en het spel wordt staande gespeeld. Als een balletje in de beker terechtkomt moet de tegenstander de beker vervolgens in een teug achterover slaan. Het team dat als eerste zonder bier zit heeft verloren en moet de resterende volle bekers van de tegenstander ook achterover slaan. Het spel is bedoeld voor pingpongtafels, maar dit is niet noodzakelijk. Voor het spel zijn enkele vaardigheden nodig. Spelers dienen vooral redelijk bestand te zijn tegen alcohol, een goed diepte-inzicht om afstanden te bepalen, en eveneens een bepaalde techniek om te mikken is handig. Het spel maakt een enorme opgang bij jongeren. Hiervoor is in Kapellen is de eerste vereniging van bierpong in de noordrand opgericht. Stichters zijn Quinten Van Laer, Ivy Ost en Mandy Nuyts. “Voor ons eerste tornooi hebben we thuis vooraf in de tuin geoefend om alles op punt te zetten. In totaal waren 44 ploegen ingeschreven wat een onverhoopt succes is en bewijst dat het spel aanslaat bij jongeren. Bedoeling is om van het evenement een jaarlijks gebeuren te maken. Voorlopig is dat nog in Kapellen, maar bij een grotere opkomst zullen we noodgedwongen moeten uitwijken naar een andere locatie” zegt Quinten Van Laer.