Academie voor muziek en woord Brasschaat pakt uit met nieuwe richtingen 

leerlingen in actie tijdens de voorstelling  “Duist”

Hoewel de academie al heel wat richtingen aanbiedt, zijn er vanaf volgend schooljaar nog meer mogelijkheden.  Een compact maar wondermooi instrument doet zijn intrede: de mondharmonica. Vanaf nu kan je dus met je instrument in je broekzak naar de les komen.  De academie biedt zowel de diatonische als de chromatische mondharmonica aan binnen de optie Jazz Pop Rock.  

Dat de academie een geschiedenis heeft waarin muziektheater een belangrijke plek krijgt, is ondertussen geweten. Met voorstellingen zoals “Ons” en “Duist” is de academie niet aan zijn proefstuk toe. Vanaf volgend schooljaar wordt het helemaal officieel en kan je vanaf de derde graad de optie muziektheater kiezen.  Drie uur per week volg je het vak muziektheater en word je ondergedompeld in een bad van drama, zang en muziek. Uiteraard werk je uiteindelijk naar een voorstelling toe. 

Ben je gefascineerd door muziek die al sinds de middeleeuwen bestaat? Dan kan je dankzij de nieuwe optie “Oude muziek” aan de slag met historische uitvoeringspraktijk.   

Info: Gemeentelijke  academie voor muziek en woord Brasschaat, Ploegsebaan 144 – 2930 Brasschaat – 03 663 09 90 of  Vestiging KapellenAntwerpsesteenweg 146 – 2950 Kapellen 

Inschrijvingen: tot en met 29 juni en 26 augustus tot en met 28 september 2019