Essen moedigt iedereen aan om voedselverspilling tegen te gaan met handige app

Jaarlijks wordt er in ons land zo’n 3,6 miljoen ton eten weggegooid. Dat is niet alleen zonde van het verspilde voedsel, maar ook slecht nieuws voor onze planeet. De gemeente Essen wil zijn steentje bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling met de app Too Good To Go. Met de gsm-toepassing kan je goedkoop overschotten aan voedsel kopen bij lokale handelszaken. 

De app Too Good To Go werkt samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten die elke dag verse producten in de toonbank leggen of die minder verkocht hebben dan gedacht. Het eten dat je redt bij Too Goo To Go bestaat dan ook uit dagverse  producten die anders worden weggegooid na sluitingstijd.

Laat je verrassen

De app is voor zowel handelaars als consumenten aantrekkelijk. Als klant vind je via Too Goo To Go zaken in de buurt die overtollige maaltijden of voedseloverschotten goedkoop aanbieden, tot zelfs 70 procent lager dan de eigenlijke waarde. Je plaatst je bestelling, betaalt en haalt je geredde portie op in de betreffende zaak. Wat er inzit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Je krijgt dus elke keer een verrassingspakket.

Bakker Jenthe Van Thillo

Ook Essen wil mee op de kar springen. Bakker Jenthe Van Thillo is de eerste handelaar in Essen die gestart is met het aanbieden van verrassingspakketten, waarin dagverse voedseloverschotten zitten die driemaal meer waard zijn dan de koopprijs . Bij Bakker Van Thillo kost een Too Good To Go-pakket 3.99 euro. Afhankelijk van het overschot van de bakkerij vind je verschillende dingen terug in je pakket met een totaalwaarde van 12 euro.

Essense handelaars die vragen hebben over het gebruik van deze app mogen altijd contact opnemen met Jenthe van Thillo via jenthe@bakkerijvanthillo.be

Niet alleen particulieren, maar ook verenigingen kunnen gebruikmaken van de app.

https://toogoodtogo.be