Toneelkring Putte-Ertbrand schenkt 7000 euro aan goede doelen

 
 
Begin dit jaar bracht de Toneelkring Putte-Ertbrand   elf  maal het stuk “Ziekelijk” op de planken in het Gildenhuis te Putte. De Toneelkring kan steeds rekenen op uitverkochte zalen. Al de voorstellingen en de inzet van de vele vrijwilligers zorgden ervoor dat de toneelkring dit jaar 7.000 euro kan wegschenken, verdeeld over 7 goede doelen die elke 1000 euro mochten ontvangen.  Maandag 3 juni werden de cheques uitgereikt in het dienstencentrum ’t Kalf te Putte.
 
Goede doelen
De goede doelen die uitgekozen werden zijn: 
– De vzw Feestvarken, opgericht in 2013, heeft als belangrijkste missie kinderen uit gezinnen in armoede een fijne verjaardag te bezorgen met een leuk verjaardagspakket. Daarnaast willen zij kinderarmoede in België onder de aandacht brengen door educatieve pakketten uit te werken voor scholen, bedrijven en particulieren.  www.feestvarkenvzw.be
-VZW Berrefonds werd opgericht door de ouders van Berre, die hun zoontje kort na de geboorte moesten laten gaan.  Omdat zij beseften hoe belangrijk tastbare herinneringen worden wanneer het ondenkbare je overkomt, ontwierpen zij koesterkoffers. Dankzij het fonds krijgen de ouders die ook een kindje verliezen meer omkadering, warmte, troost en steun. www.berrefonds.be
-VZW Boven de Wolken heeft als doel foto’s te nemen van een overleden baby. Foto’s die helpen bij het leren leven met het verlies van je kind en die je vol trots aan iedereen kan laten zien.  De organisatie werkt volledig op giften. De fotoshoot is altijd gratis, de fotograaf ontvangt een kilometervergoeding en is verzekerd www.bovendewolken.be
-We Love Mariefonds staat voor doeltreffende hulp aan organisaties die werken met kinderen en kanker. De hulp wordt nu uitgebreid naar langdurig zieke kindjes. De giften worden gebruikt om het popje Sterrenwachter te schenken aan zieke kinderen in ziekenhuizen. www.welovemariefonds.be
-VZW Think out of the box steunt jongeren met een mentale beperking met hun doorstroming naar opvang/dagcentrum na de leeftijd van 21 jaar. Vele ouders zijn volledig op zichzelf of op familieleden aangewezen. Met de oprichting van de vzw proberen de ouders hun kinderen een warme thuis aan te bieden. www.thinkoutofthebox.be
-Sociale kruidenier biedt steun en begeleiding aan kansarmen, mensen in armoede en mensen met weinig of geen inkomen, ongeacht hun verblijfstatuut. Naast de winkel, waar zij de noodzakelijke basisproducten kun aankopen, is de Sociale kruidenier ook een ontmoetingsplaats waar er samen activiteiten worden georganiseerd zoals o.a. maandelijks samen koken. www.demolenstabroek.be
-VZW Little hearts werd opgericht door de broers Tony en Jimmy Geeraerts. Na hun reis doorheen Zuidoost-Azië, werden zij geconfronteerd met de armoede in Cambodja. Ze ondernamen actie en met de steun van familieleden en vrienden richtten zij de vzw op. Tony verkocht in België zijn hele hebben en houden en verhuisde voorgoed naar Phnom Penh om zijn weeshuis beter te kunnen runnen. www.littlehearts.be/nederlands.html
 
“Deze 7 goede doelen werden stuk voor stuk aangebracht door de leden vanuit hun persoonlijke ervaring met het goede doel” aldus Marc Kuypers voorzitter van de toneelkring.  Iedere afgevaardigde van het goede doel bedankte de Toneelkring Putte-Ertbrand voor dit prachtig initiatief en beloofde dat het geld goed besteed zal worden.