KIKH van start met Big W Band

 

De KIKH-start was een feit; met op zaterdag 8 juni als opener de goede vrienden van Big W Band, en die hadden het enthousiaste publiek volledig in de “pocket”.

BigW Band maakte een muzikale reis langsheen de hoogdagen van de americana, folkrock, country en blues. Dit alles werd verweven met echt sterke eigen popsongs en ook spikspilinternieuwe nummers.

Uitschieters in de eerste set waren: de opener “passenger list”, “Katmandu” (wordt beter ene beter hoe meer je luistert) en een “The Fool” (kippenvel).
Na de pauze, en het nuttigen van menigmaal “perkamentjes” in de Foyer, werd de 2de set met een knaller van een A-capella nummer “Seven Bridges Raod” ingezet, prachtig vocaal hoogstandje, met laaiend applaus als gevolgd. Na een cover van Eric Clapton” Lay down Sally”, kwam er er nog knallers zoals: “Caterpillar Girl”, “Carcasonne” en zeker niet vergeten een door Lies zelf geschreven nummer “Sunday Afternoon”, wat een stem!!!. Als afsluiter werd de Big W Band klassieker “Home” gespeeld, maar neen, de band mocht nog niet naar huis, het KIKH-publiek loeide de band terug op het scène onder het herhaaldelijk scnaderen van het codewoord : “Krabsalaat”.
Bisnummer: “The terrible story of egidius lucky and the coalminer’s daughter” was weer schitterend; de echte afsluiter werd dan “Music Lane”

Wat een KIKH-start in de kapel van de Heuvels. Iedereen was het er over eens: “een betere opener voor de KIKH-events kunnen we niet dromen, Dankje Walter, Lies, Bart, Max, Martin, Tom en Rudy, tot volgend jaar….