Kermiskoersen in Stabroek

35 graden, brandende zon en een scherpe wind, waren de omstandigheden die de renners voorgeschoteld kregen. Waren het deze extreme temperaturen of het verlengd weekend, die ervoor zorgden dat de opkomst niet echt je dat was.

De eerste koers, een retrokoers werd op gang geschoten om 14 uur, 22 renners en rensters namen de start, slechts 7 haalden de finish. Winnaar werd Wim Verbraeken uit Brecht. Hij neemt regelmatig deel aan retrokoersen in Vlaanderen maar het was al 2 jaar geleden dat hij nog eens kon winnen. Maar die lange rondes lagen hem wel.

Nadien was het beurt aan de dames, die er met hun zessen toch wel voor wilden gaan. Winnares hier was, net als vorig jaar, Liene Meeusen. Tweede werd Regina Van der Kley en derde Sidi Eysackers.

Klassiek en dit reeds voor de 10demaal reden de fietsploegen van de Vluchtheuvel hun ronde voor de Gentleman-koers. Steeds weer is het enorm tof om zien hoe mooi de vriendschap is tussen de begeleiders en hun Vluchtheuvel-kompanen. Superenthousiast en voluit aangemoedigd door de toeschouwers rijden zij hun ronde, alsof het de aankomst is van de Ronde van Frankrijk op de Champs Elysée. 

Rond de klok van 16 uur 30 gaf men de start van de Gentleman-koers, een dikke 40 renners namen de start voor een koers van iets over de 50 kilometer. Anders dan de vorige jaren spatte de koers direct open en vormden er zich enkele groepjes. De teams die met meerdere renners aan de start stonden, controleerden de koers, daar zij één van hun mannen vooraan hadden. In een millimeterspurt was het tenslotte Mick Dhaeyere (Spartaan) die polderkampioen werd voor zijn ploegmaat Ward Bogaert. Rudi Geeraert die ook deel uitmaakte van deze kopgroep van drie werd derde en daarmee tevens polderkampioen bij de masters. 

De volgende grote ontmoeting tussen de polderrenners gaat door op dinsdag 16 juli wanneer met Zandvlietse kermis de Polderkoers ‘Met een hart’ gereden wordt.