39 Eerste Communicantjes  te Heide-Kapellenbos

De eerste communieviering van 39 kinderen te Heide op Hemelvaartsdag 30 mei, in een meer dan volgelopen kerk, stond helemaal in het teken van “de mooiste vis van de zee”, en dat was ook te zien van bij de intrede. Alle kinderen brachten in processie hun vissenhaker mee naar voor om die in zandbakken vooraan te plaatsen, terwijl het intredelied “’t Is feest vandaag” het feestelijk karakter van de dag benadrukte. De hele viering werd opgebouwd rond het thema van een wondermooie regenboogvis die erg ongelukkig was omdat hij zijn mooie schubben niet wilde delen, en dan ook door alle andere gemeden werd. Pas toen hij ontdekte dat toch een heel klein schubje delen hem uitermate geliefd maakte, werd hij al delend alsmaar gelukkiger. In zijn homilie riep pastoor pater Jos Verhaegen SVD vooral ook de ouders op om tijd te maken voor hun kinderen en “Jullie moeten ook zonnetjes worden zoals deze kinderen. Eenvoudig, eerlijk en lief. Dan wordt het goed in de wereld”. Hij vertelde dat een jongere zijn vader vergeleek met God, die wel bestaat, maar niet te zien is! Na het Grote Dankgebed, het Onze Vader en de Vredeswens, volgde dan eindelijk die eerste communie voor 39 kinderen. Dankwoorden volgden door de kleine Xander tot papa, Lore tot mama, vader Tony tot de kinderen, en tenslotte de meesters Eric en Paul. Na het slotlied “Regenboogvis” volgde de zending door pastoor Jos die allen zegende na hen bedankt te hebben voor de mooie viering. Terwijl Peter op de piano speelde, dirigeerde Erika de zang. De voorbereiding was verder nog in handen van volgende ouders: Fleur, Lies, Liesbeth, Stephanie, Ruth, Naomie, Nathalie. Zij kregen een geschenkje en alle communiecantjes gaven hun ouders een mooie grote witte roos en een dikke knuffel. Bij het buitengaan kregen de communicantjes die aangesloten zijn bij de scouts van Heide, traditioneel van hun leiding nog een zakje snoep. Proficiat aan: André Thibaut, Bakker Stefan, Cassimon Leon, Cobussen Eline, De Groof Lore, Descheemaecker Emma Louise, Devalckeneer Sam, Eyzermans Elynn, Hertling Fien, Jansen Matthias, Kerbage Elise, Kiriloff Julia, Knockaert Maxim, Koreman Emilie, Lodder Roos, Lorriper Lex, Massabanda Daniela, Meersmans Xander, Molleman Leonie, Mommaerts Jules, Ovart Anton, Pauwels Axelle, Pfennings Léon, Raeymakers Vincent, Regnard Kobe, Valckenborgh Jasmijn, Van Eeckhoudt Améline, Van Genechten Matteo, Van Gils Stien, Van Hooydonck Thor, Van Loon Lin, Van Loon Max, van Lunenburg Fabio, Van Uffelen Yana, Vanwesenbeeck Lena, Vanderplasschen Victor, Verkammen Rick, Wouters Merijn, en Wouters Suzanne.

Lieven Gorissen