Geen sterren zonder U !

 
Zondag 12 mei heeft Sieg De Doncker een reeks mysterieuze opdrachten voor de bewoners van Zandvliet en Berendrecht onthuld, tijdens het openingsfeest “Sterren van de Polder”.
Deze opdrachten krijgen we alléén maar klaar als vele bewoners in de aanloop naar Pinkstermaandag 10 juni hun hart voor onze Polderdorpen laten spreken!
Daarom hopen wij dat je er allemaal bij waren zijn tijdens het startfeest van ‘Sterren van de Polder’ om naar Sieg zijn boodschap luisteren, en meteen een enthousiast steentje bij te dragen. Maar … niet getreurd, als jullie er niet bij waren of konden zijn,…. Wij zetten ze hier op een rijtje en hopen dat jullie vooralsnog jullie steentje zullen bijdragen. Alle ideeën, materiaal is welkom!
 
Geef de informatie door en hou ook de socio-media in ’t oog… 
Wij nodigen daarom alle onze Zandvlietse en Berendrechtse verenigingen, scholen, inwoners,…..uit om hieraan deel te nemen.
 
Hieronder even de opdrachten voor het behalen van onze sterren :
1) Zorg voor een stoet die tijdens het slotfeest minstens 900 meter aflegt met 9 herkenbare verenigingen uit de dorpen, met muziek en beweging en een praalwagen.
2) Onder de sokkel van een nieuw kunstwerk komt er een tijdscapsule. Verzamel daarvoor tegen het slotfeest minstens 900 tekstjes, tekeningen, documenten, foto’s … met betrekking tot het Zandvliet en Berendrecht van vroeger en nu. In het najaar zal dit grote nieuwe kunstwerk onthuld worden als aandenken van het 900-jarig bestaan van de dorpen.
3)Breng tijdens het slotfeest minstens 900 handen en voeten van kinderen aan het dansen op een uniek dansje bij een zelfgemaakt lied en dat met een koor van minstens 9 zangers op het podium.
4) Bedenk en bak een origineel koekje waarvan er minstens 900 tijdens het slotfeest uitgedeeld worden. Het koekje moet uniek zijn in vorm en smaak en verwijzen naar Berendrecht-Zandvliet.
5) Maak een krantje met verhalen over het verleden, heden en de toekomst van de 900-jarige dorpen. Tegen het slotfeest moeten er 900 krantjes van minstens 20 pagina’s gemaakt zijn. Het krantje bevat een mix van tekst en beeld en moet voor alle leeftijden leuk zijn.
 
Geïnteresseerden konden meteen ter plaatse al brainstormen over de opdrachten. Wie er op het startfeest niet bij kon zijn, en graag wil meedoen, vindt alle informatie over de werkgroepjes en de opdrachten op www.sterrenvandepolder.be.  Via de Facebook-pagina van het district en vrijetijdscentrum De Schelde kan iedereen de komende weken de vorderingen mee volgen.
 
Zend de mail maar door naar al je vrienden, familie, kennissen, …. We hopen met z’n allen toch dat de “5 sterren” gaan halen hé ???
 
Doe mee en kom alvast op 10 juni naar het Armenstraatje in Zandvliet voor het grote slotfeest!
Heel de namiddag leute en plezier, muziek en dans, kinderanimatie, lekkere hapjes, dranken,….
Voor iedereen wat wils!
Alvast dank je!