Halewijn De Lie was bij “Die Huis” in Kaapland

 

Diemersfontein: Vader en zoon Sonnenberg 

Bij zijn jongste prospectiereis in het wijngebied van Kaapland (Zuid-Afrika) kwam Halewijn De Lie, wijnhandelaar in Berendrecht, terecht op het landgoed Diemersfontein in Wellington. Dat behoort al drie generaties tot de joodse familie Sonnenberg. David Sonnenberg, de huidige bestuurder, is een echte Zuid-Afrikaan. Hij is van opleiding een medisch psycholoog. Woonde 20 jaar in Londen, waar hij voor een internationale firma werkte als HR-manager. Zijn familieleden waren ook bij de oprichters van de supermarktketen Woolworths in ZA.
 David runt nu al meer dan  15 jaar het 185 ha grote wijnlandgoed Diemersfontein. Daar wordt onder meer de beroemde Kaapse Pinotage-wijn gewonnen. In Wellington (50 km van Kaapstad) werd de TV-reeks “Die Huis” opgenomen, waarin voor de VRT tal van BV’s werden geïnterviewd. Merkwaardig is dat de herenwoning op Diemersfontein al eeuwenlang “Die Groot Huis” wordt genoemd.
Halewijn De Lie gaat de wijnen van Diemersfontein verdelen. Zij zullen onder meer te proeven zijn op de open deurdagen die op 11 en 12 mei worden gehouden in de voorvaderse boerderij aan de Schouwvegerstraat 15 te Berendrecht.