Oost-westas kruispunt Achterbroek afgesloten tijdens derde fase Pluspunt

Op 11 februari 2019 zijn de werken in Achterbroek gestart. Fluvius (voordien Eandis), het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Kalmthout werken tot het najaar 2020 aan nieuwe gasleidingen, een volledig nieuw kruispunt met afslagstroken én een Roosendaalsebaan met betere fietspaden en een nieuwe rijweg. Fase 2 zit helemaal op schema en is bijna klaar. De derde fase start op 4 maart en heeft een grote impact op het verkeer.

Op maandag 4 maart 2019 start de derde fase van de werken. De nutsmaatschappijen verplaatsen de nutsleidingen onder het kruispunt om zo plaats te maken voor het grotere kruispunt. Fluvius legt nieuwe gasleidingen aan op de Kalmthoutsesteenweg. Die werken duren samen ongeveer 4 weken.
Bij de start zal de Kapelstraat aan de Kalmthoutsesteenweg afgesloten zijn. De aannemer plaatst dan de gasleiding onderdoor de straat. Die werken duren maar één dag. Vanaf ’s avonds kan je opnieuw passeren.
Voor het verkeer is er grote hinder. Daarom is de start van de werken alvast in de krokusvakantie gepland. Je kan tijdens de werken wel van Essen naar Brasschaat en omgekeerd rijden maar niet van Kalmthout naar Wuustwezel en andersom. Het verkeer dat van oost naar west wil of omgekeerd, volgt een omleiding langs Kalmthout – Wildert – Essen – Nieuwmoer – Wuustwezel (of andersom). Tijdens de werken geldt er in de Foxemaatstraat een maximumsnelheid van 50 km/u en een tonnagebeperking van 3,5 ton.
Alle handelaars in Achterbroek blijven bereikbaar, maar sommige bereik je nu enkel via de omleiding. Voor de Spar is er een aangepaste situatie. De inrit langs de Brasschaatsteenweg valt in de werfzone en wordt de enige inrit van de parking. Klanten rijden de parking opnieuw af via de Kalmthoutsesteenweg en raken via de lokale omleiding opnieuw op de Brasschaatsteenweg.
De bussen van De Lijn volgen een aangepaste route. Die vind je bij de veelgestelde vragen op www.hetpluspunt.be/faq.

De gemeente Kalmthout liet ook enkele toekomstbeelden van het kruispunt ontwerpen. Daarop wordt duidelijk hoe het vernieuwde kruispunt er met afslagstroken zal uitzien. Ook de extra ruimte en plaats voor fietsers en voetgangers valt op.

Actuele info vind je op www.hetpluspunt.be. Je kan ook bellen naar 03 620 22 40 of mailen naar info@pluspunt.be.

 

foto: Gemeente Kalmthout