Jeugdboekenmaand in bib

Maart is jeugdboekenmaand! Dit staat garant voor een heleboel leuke activiteiten en belevenissen in de bibliotheek van Kapellen en haar filiaal in Putte.

De twee bibs zullen aangekleed worden in het jaarthema ‘Vriendschap’ door de leerlingen van de Sint-Lucas Kunstacademie. Wil je graag met hen mee knutselen en prachtige voorwerpen creëren? Dat kan op zaterdag 2 maart van 11.00 tot 12.40 uur voor de 6- tot 9-jarigen en op zaterdag 16 maart van 11.00 tot 12.40 uur voor de 10- tot 12-jarigen in de bib op het Dorpsplein.
Hou je van gamen met je vrienden? Dan is de bib in Kapellen de place to be in de krokusvakantie! Er wordt een gamehall geïnstalleerd zodat er naar hartenlust gespeeld kan worden tijdens de openingsuren. Ben je ouder dan 10? Dan kan je met je vrienden ook eens komen gamen als de bib toe is op donderdag 7 maart tussen 13.30-17.00 uur.

Woensdag vriendschapsdag
Ook elke woensdag in de maand maart valt er iets te beleven rond het thema vriendschap.
-Woensdag 6 maart kan je met je peuter(s) komen genieten van de film ‘Rita en de Krokodil’ in de bib van Kapellen. Nadien kan je nog gezellig samen knutselen.
Woensdag 13 maart maak je je eigen vriendschapsbandje in de bib filiaal Putte. Je kan meedoen wanneer het je uitkomt tussen 14.00 en 16.30 uur. De materialen zoals touwtjes in verschillende kleuren en kraaltjes zullen klaarstaan je wordt met open armen ontvangen door iemand die je verder op weg helpt.
-Woensdag 20 maart kan je om 14.00 uur in Putte genieten van een theaterstuk ‘Beste vrienden voor … altijd?’ van Studio Gekko, het Gezond Gek en Geniaal productiehuis. Vrienden maken leer je als kind en soms houd je die een leven lang. Wat zou een leven zijn zonder vrienden? Hartsvriendinnen, BFF – Best Friends Forever, maten, makkers, soulmates,…We hebben vrienden in alle geuren en kleuren. Hoeveel échte vrienden kan je eigenlijk hebben? Herken je échte …
-Op woensdag 27 maart ten slotte, kan je van 15.00 tot 17.00 uur terecht in de bib van Kapellen als je wil deelnemen aan een heuse toneelvoorstelling. Het theatergezelschap Kip van Troje geeft een interactieve theaterworkshop waar jij een rol in kan spelen! Taal, poëzie, samenspel en improvisatie worden één mooie smeltkroes.

Digitaal
De bib gaat deze jeugdboekenmaand ook digitaal. Zo kan je heel de maand maart je speurneus opzetten en deelnemen aan een zoektocht door de bib met een tablet of smartphone in de hand. En met achteraf een leuke beloning! Leuk voor wanneer je tien minuutjes moet wachten als mama of papa een boek aan het kiezen zijn.
Maak je wel eens selfies met je beste vriend(in)? Nu kan je er zelfs een prijs met winnen. Maak een leuke foto van jou en je vriend(in) in de bib of van jou met je tofste vriendschapsboek en post het met de hashtag #JBM2950 op sociale media en maak kans op een leuke prijs.

Een maand waar dus heel wat te beleven is in de bib en allemaal gratis! Neem je graag deel aan een van onze activiteiten? Schrijf je dan in via bibliotheek@kapellen.be of 03 660 66 90.