Focus On DIKA” met Mini-Expo over dorpscinema cinema “Lux-Palace”

Voor de derde maal op rij organiseert fotoclub DIKA uit Kapellen onder de noemer “Focus on DIKA” haar tweejaarlijkse fototentoonstelling. De expo vindt plaats in Expo-G (Oud Gemeentehuis) en is open op zondag 6 januari en daarna nog op 12 & 13 en op 19 & 20 januari, steeds van 11 tot 17u.
Op de expo is een selectie te zien uit het werk van de leden, waarbij deze maal wordt gefocust op de thema’s “Landschap” en “De Mens”. Alle fotografie-liefhebbers zijn er van harte welkom en zoals steeds is de inkom gratis.

Naast de foto’s wordt er ook nog een bijzondere Mini-Expo gewijd aan de voormalige dorps-cinema Lux Palace. Net voor de sloop van dit pand heeft DIKA er immers nog enkele foto’s kunnen maken. In samenwerking met de Heemkring Hoghescote wordt het verhaal van de oude cinema verteld in de bovenzaaltjes van Expo-G.
Bovendien kunnen de bezoekers aan de tentoonstelling ook een selectie van meer dan honderd oude camera’s gemaakt uit Bakeliet komen bewonderen. Deze camera’s uit de periode 1920 tot 1960 werden speciaal voor deze tentoonstelling bij elkaar gebracht. Meer info: www.dikafotografie.be