Lillo viert bevrijding Wereldoorlog I met historisch volksfeest

Net als 100 jaar geleden viert district Berendrecht-Zandvliet-Lillo op volkse wijze de bevrijding. Het pittoreske Lillo houdt een heel weekend lang een historisch volksfeest voor de hele familie.

Op zaterdag 10 november ontdekken bezoekers er vanaf 14 uur tal van nostalgische kermisattracties zoals een draaimolen, een spiegeltent en een waarzegster. In de prachtige Sint-Benedictuskerk genieten kinderen van het papiertheater ‘Bruno’. Zondag 11 november staat in het teken van de herdenking. Om 10 uur bezingt het ‘Paul Rans Ensemble’ tijdens het cavaconcert in de kerk het woelige verleden van de Lage Landen als geliefd slagveld van de buurlanden. Na het concert vindt om 13 uur de officiële herdenkingsplechtigheid plaats aan het oorlogsmonument voor de kerk.

Het weekend van 10 en 11 november biedt ook de laatste kans om de tentoonstelling ‘Pad naar bevrijding’ te bewonderen. De panelen vertellen de verhalen van districtsbewoners tijdens de oorlog.

Bloemenhulde 11 november Berendrecht-Zandvliet-Lillo
· Zandvliet: 10.00 uur: bloemenhulde aan het Monument van de Gesneuvelden, begraafplaats Zandvliet onder begeleiding van de koninklijke fanfare ‘De Verbroedering’ van Zandvliet en ‘Harmonie Vooruit’.
· Berendrecht: 11.30 uur: bloemenhulde aan het Monument van de Gesneuvelden, begraafplaats Berendrecht onder begeleiding van de koninklijke fanfare ‘Willen is Kunnen’.
· Lillo: 13 uur: bloemenhulde aan het Monument van de Gesneuvelden, Havenmarkt Lillo onder begeleiding van de koninklijke fanfare ‘Willen is Kunnen’.

Het volledige programma staat op www.vrijetijdscentrumdeschelde.be