Voordracht: Het pad van de radicalisering en terug.

Op donderdag 8 november om 20.00 uur wordt door Davidsfonds Putte-grens in het Ravenhof, Christophe Busch uitgenodigd voor een zeer interessante lezing over het thema: Het pad van de radicalisering en terug.
De spreker, Christophe Busch, is directeur van de Dossin Kazerne in Mechelen. Hij studeerde criminologie aan de Ugent, Holocaust en genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam en Terrorismestudies aan St. Andrews University.
Op 11 september 2001 werd de westerse wereld plots wakker geschud door een terroristische aanslag uitgevoerd door geradicaliseerde moslims. De wereld zou nooit meer dezelfde zijn. Aanslagen in onder andere Parijs, Brussel, Madrid, Manchester,… maakten ons ongerust. De IS richtte het kalifaat op. Zowat overal ter wereld steekt radicalisering en extremisme de kop. Sedert de aanslagen in 2004 (Madrid) en 2005 (London) is ook het Europese continent meer betrokken op het fenomeen van radicalisering. Maar wat wordt juist bedoeld met termen zoals radicalisme, extremisme en terrorisme? Is het werkelijk zo’n bedreiging voor onze rechtsstaat en hoe kunnen we het terrorisme zelf en de maatschappelijke angst ervoor het beste aanpakken. Tijdens de lezing neemt Christophe Busch ons mee om een duidelijk beeld te krijgen op de fenomenen van radicalisering-disengagement-deradicalisering en hoe verschillende ketenpartners zoals veiligheidsdiensten, politie, justitie en sociale partners samenwerken om zowel de effectieve veiligheid als het veiligheidsgevoel te verhogen. 
Een lezing die sterk aanbevolen is voor iedereen die leeft in de wereld van vandaag en denkt aan deze van morgen.
Info: dfputtegrens@hotmail.be of tel: 03 664 01 69