5de keer Bloewaajt in Evenementenhal

 

Voor de vijfde maal werd er weer gedanst tijdens het verzetten van de klok in de Evenementenhal te Zandvliet, waar de Oude Gans Bloewaajt inrichtte.  Het begon ’s middags al tijdens de kinderfuif ‘Bloewaajt for kids’. Twee dansende kippen zorgden ervoor dat de kleintjes hun dansbeentjes konden losgooien. Voor het overige entertainment waren er nog diverse spelletjes of konden ze een glittertattoo laten plaatsen. Omstreeks 18:00 was helaas deze editie ten einde. Zo had de organisatie nog de nodige tijd om de zaal te herinrichten voor het hoogtepunt van de avond, Bloewaajt zelf.

Deze editie startte om 21:30 en duurde nog tot 5:00 (zomertijd). “We zullen het dit jaar iets anders aanpakken in vergelijking met voorgaande jaren”, aldus de organisatoren. “Dit jaar is er een minimumleeftijd van 16 jaar en gaat dezee editie de geschiedenis ingaan als de ‘Foute Editie’! Tevens werd gevraag om verkleed naar het evenement te komen! De aanwezigen hadden die oproep gevolgd en kwamen massaal verkleed naar zaal. Als dank kregen de verklede bezoekers een drankbonnetje zodat de eerste pint op de kosten was van Bloewaajt.

Mede door enkele evenementen in de naburig gelegen dorpen kwam het evenement traag op gang. Klokslag middernacht was de zaal redelijk gevuld om de gastartiest van de avond te verwelkomen, namelijk Sam Gooris. Met zijn gekende danspasjes slaagde hij erin het aanwezige publiek verder te entertainen. Zijn meest gekende hits passeerden allen de revue: Marijke, Basketsloefkes en Laat het gras maar groeien. Om het een extra foute tint te geven zorgde de organisatie halfweg het optreden om enkele gadgets in het publiek te gooien: opblaasbare ballonnen in allerlei vormen, zonnebrillen en lichtgevende sticks.

Wie ook veel bijval haalde was DJ Bart De Bie die zoals Bloewaajt aan zijn vijfde jaar kwam. Veel dank ging ook naar de werkgroep van tien tot vijftien werkers die voor en na de handen uit de mouwen sloegen en die zondag tot na 17 uur aan het werk waren om de Evenementenhal weer toonbaar te maken.