Anthony Kets spurt naar derde overwinning

 

Anthony Kets (TC Raffic) werd in Berendrecht op dinsdag 28 augustus de winnaar van de 13de editie van de Grote Prijs Jos Van Nelekes. Hij haalde het voor Bert Van de Wouwer en Rudi Geeraert, beide renners van De Klievers.

Schepen voor sport Marcel Bartholomeeussen gaf om 19 uur het startschot, waarna 36 renners de strijd aangingen. Er moesten 20 ronden van ongeveer 2,4 km gereden worden door de straten van Berendrecht: via het Solft, de Dorpsstraat, de Zandweg, Antwerpsebaan en Monnikenhofstraat. Na 9 rondes achter de volgwagen, barstte de koers open.
Meteen vormde er zich een kopgroep van 3 renners. Bert Van de Wouwer, Rudi Geeraert en Anthony Kets wisselden regelmatig van kop zodat de tussenspurten, die beloond werden met een premie, onder hen verdeeld werden. De achtervolgende groep deed zijn uiterste best om bij de kopmannen te geraken, maar lukte daar niet in. Ook de twee Klievers Bert en Rudi probeerden Anthony van de overwinning te houden, helaas was hij iets sneller en bolde als eerste over de meet.
Voor Anthony is dit zijn derde zege. Na de overwinning in Stabroek en Zandvliet kan hij nu ook Berendrecht op zijn naam schrijven. Hij is de enige renner in onze Polder die een hattrick scoort.
De prijzen werden uitgereikt door Nicole Kouwenbergh, van café Berendrecht Sport en schepen Marcel Bartholomeeussen. Regina Van der Kley, enige vrouw in de koers, kreeg ook een mooie bloemenruiker.
Aan de koers namen vier ploegen deel: WTC De Sturmers, WTC De Leeuw, WTC De Polderklievers en TC Raffic. Het commentaar tijdens de wedstrijd werd verzorgd door Fré Crynen en Marc Wuestenbergs.

Huldiging
Marcel Bartholomeeussen, schepen van sport, werd gehuldigd om dat het voor hem de laatste keer was dat hij de wedstrijd afvlagde. Marcel zegt de politiek vaarwel. De organisatie wilde hem daarvoor extra bedanken. Omroeper Fré Crynen, zei “ Marcel heeft vele medailles en bloemen uitgereikt, niet alleen voor de koers maar ook voor de kermisloop”. Waarop Marcel laconiek antwoordde: “Ik heb niet alleen veel uitgereikt, maar ook veel gekust!”.