Verkeersplateau Molenstraat-Kloosterstraat wordt heraangelegd

Het verkeersplateau op het kruispunt van beide straten (Molenstraat – Kloosterstraat) moet heraangelegd worden omdat een voetganger er tijdens de aanleg doorheen het gestorte beton is gelopen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal de aannemer de werken uitvoeren tijdens de paasvakantie vanaf 3 april. Na de heraanleg geldt er nog een uithardingsperiode voor het nieuw gestorte beton zodat het kruispunt nog tot 27 april zal afgesloten blijven.
Uiteraard heeft dat gevolgen voor het verkeer. Lijnbussen vanuit het noorden zullen een omleiding moeten volgen via Boerendijk en Driehoekstraat met vervanghaltes ter hoogte van de bestaande haltes richting noorden. Voor autoverkeer is er een onderbreking tussen Lange Sterrestraat en Blarenstraat en kunnen auto’s of rijden via Boerendijk-Driehoekstraat of via Bilderdijkstraat-Schoonbroek-Kattenberg.
Voetgangers en (afgestapte) fietsers kunnen wel voorbij de werken. (jdh)