The Tirzah-Quartet experience bij KAS

Het was een hele speciale avond, vrijdag 23 maart bij KAS, de kapel van de Heuvels was de scene van een echte filmmuziekavond. Het Tirzah-Quartet speelde de wondermooie en magisch filmmuziek van John Zorn.
Tirzah-Quartet zijn: Herlinde Verheyden, (cello), Karen Peeters (harp), Eva Vermeeren (viool), Jan Van de Perre (gitaar/ bas en arrangementen.)
John Zorn is een joods – Amerikaans avant-garde jazzmusicus, een van de belangrijke vertegenwoordigers van de ‘Downtown’ experimentele muziekscene in New York.
Het concert werd een audiovisueel belevenis; het ensemble speelde live de score van de documentaire “Secret Lives” over ondergedoken joodse kinderen in het Antwerpse tijdens de tweede wereldoorlog. Na de pauze werden we vergast op de animatie film “Rain Horse” van de Russische cineast Dmitry Geller; Tirzah-Quartet speelde de hele score live tijdens de voorstelling van deze zeer mooie tekenfilm; schitterende en verheven muziek die door merg en been ging. Het werd een muzikaal artistieke topavond.

Ons volgende vrijdagavondconcert op 20 april wordt een tango-evenement.
Het gerenommeerd ensemble TANGO 02 onder leiding van bandoneonist Pato Lorente gaat ons vergasten op deze bijzondere Latijnse muziek, dans- en poëziestijl.
Ware KAS-liefhebbers! Laat de lentekriebels los en ga ervoor: “Tango mi querido!”, met de roos tussen de tanden … en reserveren nu op onze website: www.kasattenhoven.be! Guido De Schepper