Leerlingen lopen Warmathon voor Sociale Kruidenier

juf Hilde, meester Filip, juf Rita ,juf Conny, juf Inge ,juf Christine, Willy Vanderhoudelingen, Gilberte Van de Mert en Karl Mennes (van de Sociale Kruidenier) en directeur Guy

Tijdens De Warmste Week van Music For Life kon je warmlopen voor meer dan 1.000 goede doelen.  De Warmathon is een recreatief loopevenement waar iedereen aan kon deelnemen.

De leerlingen van de Sint Catharinaschool liepen op vrijdag 22 december hun warmathon op de atletiekpiste achter het gemeentehuis in Stabroek. Iedereen deed zijn best, of je nu liep, stapte of jogde, het maakte niet uit. Het deelnemen was een warm gebaar en bovendien een grote steun voor het goede doel.

Dit jaar had de Sint Catharinaschool gekozen om de opbrengst te schenken aan de sociale kruidenier “De Molen” in Stabroek. De winkel is bedoeld voor mensen die het wat moeilijker hebben en niet genoeg geld overhouden om voeding, onderhouds– en verzorgingsproducten te kopen.

Enkele vrijwillige medewerkers van de sociale kruidenier hadden voordien een bezoekje gebracht aan  de Sint Catharinaschool waar zij de leerlingen van het 1ste , 2de en 3de leerjaar, de werking van de winkel uitlegden. De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar brachten zelf een bezoek aan de winkel in de Kleine Molenweg te Stabroek.  En het heeft echt indruk op hen gemaakt. Daarom wilden zij dit project ten volle steunen.

Tijdens de Warmathon werd de opbrengst van de loop, een cheque van 2000 euro, overhandigd aan enkele medewerkers van de sociale kruidenier.