Ratten terroriseren Molenstraat

https://drive.google.com/file/d/0B1F2en63lKBUT2k3TDZwSmM2bGc/view

Aan de Molenstraat in Hoevenen hebben ratten het voor het zeggen. Met tientallen komen ze af op het eten dat een man aan zijn kippen en de vogels geeft.

“Er zijn al altijd enkele ratten in de buurt, maar het begon een probleem te worden enkele maanden geleden. Toen zag ik enkele ratten lopen. Bij mijn buurman zag ik veel diereneten liggen en waterbakjes voor de zes loslopende kippen. Sedert dan is het rattenbestand zienderogen aangegroeid. De bruine ratten overspoelen  de tuin en via de struiken en bomen  klimmen ze ook over de omheiningen van de andere buren”, zegt Jan Van den Eynde.

Buren houden de ramen van de kinderkamers dicht uit vrees dat de ratten hun weg naar binnen vinden. Anderen durven niet meer buiten op hun terras komen om dezelfde reden.

Walter Staes krijgt al de tientallen ratten in zijn tuin. Met gif probeert hij het probleem te lijf te gaan. Tot nu toe zonder succes. “Ik probeer die beesten weg te krijgen met gif en een speciaal toestel dat hoge piepgeluiden uitzendt die de ratten moeten weghouden. Zonder succes”, zegt hij. Dat klopt want bij momenten wordt zijn tuin overspoeld door bruine ratten. (evdw)

.