Derde editie Polder 10 miles kent succes en verloopt zeer gemoedelijk

10-miles-spotlight

De Lopers van de Polder 10 miles trotseren de wind langs het kanaal

[Not a valid template]

Terwijl men op zondag 17 april in Antwerpen moest drummen om te starten bij de ‘10 miles’, was het in Zandvliet veel gezelliger bij de derde editie van de ‘Polder 10 miles’. Het ging er rustig aan toe en de sfeer was gemoedelijk. De groep enthousiaste lopers startte om precies 15 uur aan de Zoutendijk voor de 16 kilometer doorheen onze streek.

Begin dit jaar kregen de deelnemers van vorig jaar de kans om zich eerst in te schrijven en daarna ging het snel om toch nog een plaatsje te vinden onder de deelnemers. Want het initiatief van Marie Adriaenssens en haar broers Jan en Ward staat er ondertussen in onze contreien. Het is een activiteit geworden die met stip staat genoteerd in de lopersagenda en ook de atletiekclubs in de streek vonden ondertussen de weg naar Zandvliet. Want de drukte in Antwerpen is niet voor iedereen weggelegd. Dit jaar werden er 150 lopers toegelaten om deel te nemen. En dat gaan ze waarschijnlijk ook zo houden. Het parcours bevatte 4 km onverharde wegen: Berendrechtdijk (Reigersbos), deel van het Booswegske, deel van de Monnikenhofstraat, de Scheidreef, Molenakker en een deel van de Windmolenweg. Inclusief perfecte kilometeraanduiding, seingevers en bevoorrading.

Toen het startschot was gegeven, vertrok er meteen ook een grote groep met fietsers om mee te volgen. Onderweg langs het parcours werden de sportievelingen op regelmatige tijdstippen aangemoedigd door supporters met pep-talk of met spandoeken. Op de start- en aankomstzone was het voor en na gezellig toeven en smaakte een frisse pint heerlijk. Alles verliep prima. Na de podiumceremonie dankte Marie alle deelnemers, vrijwilligers, seingevers en sponsors en sloot af met ‘Tot volgend jaar!’. Proficiat voor de schitterende organisatie.

Podium
Heren: 1) Kenneth De Groof 01:01:32 – 2) Timmy Beunis 01:03:22 – 3) Fonne Van den Bogaert 01:04:49
Dames: 1) Magda Breker 01:15:55 – 2) Anja Vertongen 01:17:25 – 3) An Koch (uit Zandvliet) 01:18:25
Nick Van Gils reed een eigen parcours met zijn handbike in een tijd van 01:05:40

De volledige uitslag vind je op www.polder10miles.be

Raf De Schutter kon niet wachten
Raf De Schutter afkomstig van Zandvliet en fervent aanhanger van de Polder 10 Miles had zich ingeschreven om zondag mee te lopen. Raf werkt echter in Moskou en woont er met zijn vrouw en dochtertje Mila. Daar Mila maandag terug naar school moest, was Raf genoodzaakt zondag terug huiswaarts te vliegen. Dat vond hij zo jammer dat hij aan de organisatie had gevraagd om zaterdag op zijn eentje de 16 km te mogen afleggen. Uiteraard was dat geen probleem want alles was al uitgestippeld en Raf kent de streek maar al te goed. Hij eindigde in een voortreffelijke tijd van 1u40. Volgend jaar beter plannen Raf en blijven trainen in Moskou.

Onze vrienden van Stamp Media maakten een leuk filmpje.

 

Een reactie