Jonge journalisten werken mee aan magazine De Polder

sint catharinaschool redactie

Leerlingen uit het basis- en het secundair onderwijs werken de komende maanden samen met de redactie van ons magazine “De Polder”. De bedoeling is dat de leerlingen onder begeleiding van hun leraars en de redactie van De Polder twee pagina’s van het magazine vullen.
Eerst is er overleg over de mogelijke onderwerpen die aan bod kunnen komen in een regionale nieuwsmagazine. Dan is het de beurt aan de jonge journalisten om de onderwerpen uit te werken. Ook de foto’s worden geleverd door jonge persfotografen
De leerlingen van het vijfde jaar van basisschool Sint-Catharina uit Stabroek zijn de eerste jonge journalisten met dienst en brachten heel wat thema’s naar voren.  Uit hun aanbod werd een reeks onderwerpen geselecteerd die in ons magazine dd. 31 oktober aan bod komen.

Om de werkwijze van ons magazine te leren kennen brachten de jongens en meisjes een bezoek aan onze redactie. Verantwoordelijke uitgeefster van ons magazine Helena Van Looveren vertelde aan de leerlingen hoe het magazine tot stand komt. Nadien konden de leerlingen de voorbereiding zoals de invorming en opmaak via de computer volgen.

Aangezien de leerlingen een ruim aanbod aan artikels had klaargestoomd was het  voor de redactie onmogelijk om ze allemaal in ons magazine te publiceren. Daarom werden er ook enkele werken van de leerlingen op onze website geplaatst. Bedankt jongens en meisjes voor jullie inzet en wie weet vinden wij jullie in de toekomst terug in de pers met een of ander boeiend stukje !

In december komt de Sint Vincentiusschool Leugenberg aan bod.