Groepstentoonstelling in Ravenhof te Putte

Het Ravenhof is  op zaterdag 1 en zondag 2 november voor de 32ste keer Het Huis voor Beeldende Kunst in groot Antwerpen. Prachtig gebouw, prachtige omgeving, fantastische kunstwerken van meer dan 50 exposanten.
Het opzet is steeds geweest om ‘plaatselijke’ kunstenaars eens per jaar het plateau van het kasteel Ravenhof aan te bieden.
Plaatselijk is al geruime tijd een relatief begrip als je bedenkt dat de deelnemers al jaren van heinde en verre, zelfs van over de grens, komen om hun topwerken aan het publiek voor te stellen.
In het kasteel vinden ze telkens een mooie ruimte om met hun kunst en kunde naar buiten te treden en mekaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten. De Groepstentoonstelling is een ontmoetingsplaats van de meest uiteenlopende stijlen en vormen, een positieve confrontatie tussen amateurs en semi-professionelen. Je zou verwachten dat dat tot botsingen moet leiden, maar dat doet het niet, integendeel is het resultaat steeds zeer bevredigend zowel voor kunstenaar als voor bezoeker. Het blijft hoe dan ook een boeiende ervaring, een bezoek aan de tentoonstelling.
De Groepstentoonstelling is open telkens van 11 tot 17 uur, in kasteel Ravenhof, Oud Broek te Putte.  Gratis inkom.

Org. gemeentebestuur  en cultuurraad Stabroek met steun van IKIM vzw