Bart Aernouts naar Kwadro

Bart-Aernouts

Nathan De Beer superfan van zijn nonkel Bart Aernouts

 

Bart Aernouts werd  voorgesteld aan de pers als de nieuwe kopman van het Cordon-Kwadro Cyclocross Team. Dit is in wederzijds overleg besloten omdat dit het beste is voor zijn carrière.
Bart heeft tweeënhalf jaar met veel plezier voor AA drink gereden en veel respect en herkenning van de ploegleiding gekregen, daarvoor wil hij hen ook hartelijk bedanken. Hij is al een aantal keer met het team van Cordon- Kwadro op pad geweest, het voelde al erg goed .Hij kijkt er dan ook naar uit om dit seizoen hun kleuren te verdedigen.
Op naar 21 september:  Bart Aernouts heeft het BK en het WK in het zelfde  jaar  gewonnen. De voorbereiding op het seizoen is al in volle gang. Tot nu toe is de voorbereiding goed verlopen het is nu toewerken naar de eerste cross wedstrijden van het seizoen. Het programma voor komend seizoen is bijna compleet,er kunnen nog een paar crossen bij komen.
Ronde Van Ginniken: Bart heeft verrassend een derde plaats behaalt in “De ronde van Ginniken”.  Door een valpartij in de laatste ronde kreeg Bart de derde plaats in de schoot geworpen en mocht Bart plaats nemen op het podium.
Bart Aernouts in de eerste rit van de BEMC als 13 de geëindigd Bart reed een sterke wedstrijd en kon met de eerste groep mee helaas door een lekke band moest Bart de groep laten rijden en  eindigde hij 13de.
Gieten Superprestige
Het was de tweede cross van het seizoen. Een goede start zorgde ervoor dat Bart de eerste ronden goed mee kon met de kop groep. Het tempo lag erg hoog en na 4 ronden kon Bart de groep niet meer volgen. Bart eindige op een 13e plaats.
Bart zegt na de wedstrijd: “Ik had een goede start maar merkte al snel dat het voorin te snel ging. Na het moeten laten gaan van de eerste heb ik  geen goed gevoel meer gehad. Maar heb er uitgehaald wat er in zat. De rug is nog niet 100% maar het gaat de goede kant op.”
Je hebt geen problemen met de derailleur ondervonden zoals 2 andere ploeggenoten ?
Bart zegt: “Nee ik rij nu weer met een dubbel voorblad, maar heb geen problemen met de derailleur ik rij graag op deze fiets.”

Bart Aernouts veranderd naar cordon-Kwadro
Bart is in Neerpelt 12e geworden. De wedstrijd was het omgekeerde als in Erpe-Mere. De eerste koershelft kon Bart goed met de eerste groep mee. De tweede koershelft kreeg Bart last van de rug, En moest hij de eerste laten gaan. Bart heeft de wedstrijd uitgereden en toch nog een 12e plaats behaald. Zo Laat Bart weten: “Bij geen last van de rug doe ik mee met de top 8. Deze week de rug goed laten behandelen en dan is het normaal gezien volgende week opgelost. Toch hou ik er een goed gevoel aan over”

bijdrage leerling Sint Catharinaschool