Met dertig op kindergansrijden Oude Gans

kindergans oude gans

De hele groep verzamelt onder de galg alvorens aan het spel te beginnen

BERENDRECHT – Dertig kinderen namen zaterdag 31 augustus deel aan het kindergansrijden van de Oude Gans Berendrecht. Dat vond plaats op het erf van de boerderij Crynen aan de Sint-Jan Baptiststraat. Er waren 19 kleinen en 11 groteren. Vooraf was in lokaal De Koerel een viering voorbehouden aan uittredend koning Yarne Aendekerk en koningin Amber Beunis. Zij trakteerden met snoep en frisdrank.
Onder de galg werd ook nog getrakteerd door de “echte” koning van de Oude Gans Yannik Boeykens die hotdogs en drankjes aanbood.

Jitse Paardekam (7 jaar) werd koning bij de kleintjes en is de zoon van de speaker Peter.  Amber Beunis (15 jaar)werd terug  koningin bij de grote kinderen. Vorig jaar mocht zij het kroontje al eens opzetten. (sdl)