Schaal Sels doorkruist de Polder

schaal-sels-web--

Op zondag 1 september is de wielerwedstrijd Schaals Sels aan zijn 88ste editie toe. De officieuze start is aan de Bredabaan in Merksem. De officiële (vliegende) start vindt rond elf uur plaats aan de Maantjessteenweg (bij de Ambachtenmarkt) in Merksem. Daarna rijden de coureurs onder meer door Kapellen, Stabroek, Berendrecht en Zandvliet. Er zijn verschillende kasseistroken in het parcours opgenomen. Tussen half drie en drie uur zal het peloton terugkeren in Merksem, waar nog verschillende plaatselijke rondes afgelegd moeten worden. De finish wordt verwacht rond kwart voor vier. De finishstreep ligt aan de Bredabaan in Merksem. Het parcours is in totaal 200,14 kilometer lang.

Parcours in de gemeente Stabroek
De renners komen via de brug over de A12 en het Laageind Stabroek binnengereden omstreeks 11:38. De rijrichting is als volgt: Laageind, Dorpsstraat, Kleine Molenweg, Krekelberg, Parijseweg, (via Kapellen) Bonapartelaan, Kapelsestraat, Ertbrandstraat, Puttestraat, AC Swinnesstraat, Oud Broek, Konijnenstraat, Konijnendreef, (via Berendrecht), Torenseweg, Laageind. Deze ronde wordt 2 maal gereden. De renners verlaten de gemeente na de 2 ronde via Ettenhoven, Kerkstraat, Markt, Antwerpsesteenweg naar Ekeren.

De lokale ronden worden gereden tussen 11u30 en 15u00 (richttijd, snelheid afhankelijk). Er is een bevoorradingspost voorzien in de Dorpsstraat te Stabroek.

Voor verdere informatie over de omleiding in Stabroek kan u terecht op stabroekmobiel.be.